Equip Auto Paris: hét automotive evenement van het jaar

Romy Wielinga Romy Wielinga
• Laatste update:

4 thema’s, 4 grote Europese fora

Tijdens de voorgaande edities combineerde EQUIP AUTO een mix van het heden en de toekomst van de reparatiebranche: “Repairing today, preparing tomorrow”. De afgelopen twee jaar zijn we getuige geweest van een versnelling van de bestaande trends: new mobility, zero-carbon transition of transport, digitale technologie, geautomatiseerd rijden, enz. EQUIP AUTO moet zowel de sector ondersteunen als anticiperen op de toekomst, en een baken vormen voor deze grote transformaties. Het doel: de toekomst van de automotive branche vormgeven. De beurs is ambitieuzer en inclusiever geworden en breidt zijn thema’s en mogelijkheden uit tot een geconsolideerde vakbeurs voor de complete industrie, inclusief alle uitrustingen, producten, diensten en technologische innovaties van bedrijven die zowel voor de aftermarket als voor de fabrikanten van original equipment actief zijn:

1. Circulaire economie: de duurzame auto
Verontreiniging, recycling, circulaire economie van onderdelen en remanufactoring, milieuvriendelijke garage, tweedehandsvoertuigen
2. Technologische innovaties: de Garage van de Toekomst
Elektronisch onderhoud, connected garage, monteurs en carrosserie.
3. Energietransitie en onderhoud: de toekomst van de aftersales
Nieuwe aandrijflijnen: van OE naar de aftermarket, retrofit, ethanol en synthetische brandstoffen.
4. De vakmensen van de toekomst
Training, recruitment, business transmission.

De Reused Parts Village

Nu de circulaire economie centraal staat, zullen de exposanten hun aanbod, hun expertise en hun knowhow op dit gebied promoten, onder andere via dankzij het EQUIP AUTO Reused Parts Village.

Dit nieuwe aanbod is in de eerste plaats gericht op:

  • Fabrikanten van herbruikbare onderdelen: fabrikanten die werkzaam zijn op het gebied van standaard vervangonderdelen, hergebruik en technische revisie van onderdelen;
  • Demontagebedrijven: sloopcentra en -netwerken, schroothandel, autorecyclingbedrijven die gebruikte onderdelen op de markt brengen;
  • Distributeurs van gebruikte onderdelen;
  • Specifieke diensten (digitaal, IT, enz.)

De Garage van de Toekomst: van morgen tot 2032

De EQUIP AUTO verbetert de bezoekerservaring door er een belevings- en tastbare dimensie aan toe te voegen, dankzij een gloednieuwe demonstratieruimte die de aanwezigen een simulatie biedt van hun huidige activiteit en de toekomstige vorm daarvan zoals die in de komende jaren wordt verwacht.

Uw gratis toegangsbadge

Voor meer informatie over de beurs – o.a. de exposantenlijst – kunt u terecht op de website van de beurs www.equipauto.com. Voor het aanvragen van uw gratis toegangsbadge kunt u klikken op deze link. Ook kunt u voor vragen contact opnemen met de Nederlandse vertegenwoordiging: Promosalons Nederland, T. 020 4620020, E. netherlands@promosalons.com

Equip Auto Paris: hét automotive evenement van het jaar | Automotive Online

Equip Auto Paris: hét automotive evenement van het jaar

Romy Wielinga Romy Wielinga
• Laatste update:

4 thema’s, 4 grote Europese fora

Tijdens de voorgaande edities combineerde EQUIP AUTO een mix van het heden en de toekomst van de reparatiebranche: “Repairing today, preparing tomorrow”. De afgelopen twee jaar zijn we getuige geweest van een versnelling van de bestaande trends: new mobility, zero-carbon transition of transport, digitale technologie, geautomatiseerd rijden, enz. EQUIP AUTO moet zowel de sector ondersteunen als anticiperen op de toekomst, en een baken vormen voor deze grote transformaties. Het doel: de toekomst van de automotive branche vormgeven. De beurs is ambitieuzer en inclusiever geworden en breidt zijn thema’s en mogelijkheden uit tot een geconsolideerde vakbeurs voor de complete industrie, inclusief alle uitrustingen, producten, diensten en technologische innovaties van bedrijven die zowel voor de aftermarket als voor de fabrikanten van original equipment actief zijn:

1. Circulaire economie: de duurzame auto
Verontreiniging, recycling, circulaire economie van onderdelen en remanufactoring, milieuvriendelijke garage, tweedehandsvoertuigen
2. Technologische innovaties: de Garage van de Toekomst
Elektronisch onderhoud, connected garage, monteurs en carrosserie.
3. Energietransitie en onderhoud: de toekomst van de aftersales
Nieuwe aandrijflijnen: van OE naar de aftermarket, retrofit, ethanol en synthetische brandstoffen.
4. De vakmensen van de toekomst
Training, recruitment, business transmission.

De Reused Parts Village

Nu de circulaire economie centraal staat, zullen de exposanten hun aanbod, hun expertise en hun knowhow op dit gebied promoten, onder andere via dankzij het EQUIP AUTO Reused Parts Village.

Dit nieuwe aanbod is in de eerste plaats gericht op:

  • Fabrikanten van herbruikbare onderdelen: fabrikanten die werkzaam zijn op het gebied van standaard vervangonderdelen, hergebruik en technische revisie van onderdelen;
  • Demontagebedrijven: sloopcentra en -netwerken, schroothandel, autorecyclingbedrijven die gebruikte onderdelen op de markt brengen;
  • Distributeurs van gebruikte onderdelen;
  • Specifieke diensten (digitaal, IT, enz.)

De Garage van de Toekomst: van morgen tot 2032

De EQUIP AUTO verbetert de bezoekerservaring door er een belevings- en tastbare dimensie aan toe te voegen, dankzij een gloednieuwe demonstratieruimte die de aanwezigen een simulatie biedt van hun huidige activiteit en de toekomstige vorm daarvan zoals die in de komende jaren wordt verwacht.

Uw gratis toegangsbadge

Voor meer informatie over de beurs – o.a. de exposantenlijst – kunt u terecht op de website van de beurs www.equipauto.com. Voor het aanvragen van uw gratis toegangsbadge kunt u klikken op deze link. Ook kunt u voor vragen contact opnemen met de Nederlandse vertegenwoordiging: Promosalons Nederland, T. 020 4620020, E. netherlands@promosalons.com