Autovision verliest kort geding Life Hammer

Redactie Redactie
• Laatste update:

“We hebben daarom een kort geding aangespannen. We pakken iedereen aan die inbreuk maakt op de intellectuele eigendomsrechten die wij hebben op de Life Hammer.”

Volgens de Haarlemse rechter kon Autovision niet aannemelijk maken dat zijn SOS Hammer niet was ontleend aan de Life Hammer. Saillant detail hierbij is dat de SOS Hammer wordt geleverd door een zoon van de ontwerper van de oorspronkelijke Life Hammer. “Hij heeft meer dan vijf jaar geleden alle rechten op de Life Hammer verkocht”, aldus Franken. “Nu denkt hij slim te zijn door via zijn zoon een soortgelijk product op de markt te brengen.”

Autovision is intussen al gestopt met de verkoop van de SOS Hammer. “Ik wil dat gezeur niet”, zegt directeur Frits de Groot. “Toen de deurwaarder kwam, zijn we er mee opgehouden.”
Maar er zit nog iets anders achter. “Wij hebben jaren geleden als eerste de Life Hammer op de markt gebracht. Maar we hadden een handshake-contract en we zijn er een paar jaar geleden door de producent uitgegooid.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.