Motorhuis: (voorlopig) geen Peugeot

Redactie Redactie
• Laatste update:

Willemse zou 1 mei worden overgenomen, Renz op 1 juni. Deze overnames lijken nu echter niet door te gaan door een veto van Peugeot Nederland.
Autoservice Willemse spande hierover een kort geding aan tegen de importeur, maar heeft dat nu verloren. “In het contract staat dat de importeur inspraak heeft bij overnames, we hebben dit bij de rechter aan de kaak willen stellen”, legt Arnold Wijn van Autoservice Willemse uit. “Het Motorhuis leek ons de beste partij, maar Peugeot wil deze partij niet aan zijn netwerk toevoegen.” De rechter stelde dat de importeur inderdaad inspraak in heeft in een eventuele verkoop door een Peugeot-dealer.
Het Motorhuis meldt bij monde van directeur Hans Laman geen mededelingen over de zaak te willen doen. “Het is een zaak tussen Willemse en Peugeot.” Motorhuis zegt wel dat de gesprekken met de overnamekandidaten nog niet zijn gestaakt.
Ook Peugeot beaamt dat er een kort geding is geweest, maar wil verder geen mededelingen doen. “De uitspraak van de rechter wordt nu onderzocht”, aldus een woordvoerder.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.