Chrysler verkocht, geen gevolgen voor Nederland

Redactie Redactie
• Laatste update:

Voor de Nederlandse markt heeft de verkoop vooralsnog geen gevolgen, zegt Huub Dubbelman van DaimlerChrysler Nederland. “Voor Europese importeurs blijft alles voorlopig zoals het is, voor ons dus ook: de structuren voor marketing, onderdelen leverancies en de financiële dienstverlening blijven hetzelfde. Voor de dealers verandert er vooralsnog ook niets. Het kan wel dat Chrysler binnen de importeur een eigen juridische entiteit wordt.”

Cerberus heeft uiteindelijk een verkoopstrijd gewonnen van andere gegadigden: de investeringsmaatschappij Blackstone en toeleverancier Magna. “We denken dat we de beste oplossing hebben gevonden.”, aldus Dieter Zetsche, topman van DaimlerChrysler. “Met deze transactie scheppen we de basis voor een nieuwe start voor zowel Daimler en Chrysler.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.