AutoWeek kraakt fitters

Redactie Redactie
• Laatste update:

De resultaten vielen niet mee: Met een rapportcijfer van 5,4 komt Kwik-Fit er nog genadig af; Euromaster scoort met een 4,1 bedroevend slecht en Profile hangt er met een 4,7 tussenin, zo blijkt uit de uitslag die deze week wordt gepubliceerd.

“Dit is de vijftiende keer dat we de garagetesten doen, tot nu toe richtten we ons enkel op merkdealers”, aldus Tonie Broekhuijsen, hoofdredacteur van AutoWeek. “Maar omdat fitters steeds populairder worden, leek het ons een goed idee om ons daar eens op te richten. De resultaten zijn droevig.” Volgens Broekhuijsen bewijzen enkele individuele vestigingen die wél goed scoren dat het niet zo hoeft te zijn. “Maar alles bij elkaar was het toch teleurstellend. Wij vroegen ons af of die lagere prijs ten koste gaat van de kwaliteit. Dat lijkt dus vaak het geval te zijn”, aldus hoofdredacteur.

De maatschappijen gingen alledrie diep door het stof. “Wat krom is moet je niet proberen recht te praten, de uitkomsten zijn ronduit teleurstellend”, reageert Edwin Veltman van Euromaster in AutoWeek. Ook Bonno ‘Kwik-Fit’ van der Putten trekt het boetekleed aan: “Uit de test blijkt dat er een aantal vestigingen zijn die verbeterd kunnen en moeten worden.” Luc van Bussel van Profile zegt zelfs dat hij al beleidsaanpassingen heeft doorgevoerd. “We hebben inmiddels de checklist van een kleine beurt uitgebreid, waarbij de klant altijd een door de monteurs ondertekend controlerapport meekrijgt. Het uitvoeren van dergelijk testen juichen wij toe (…), wij stellen op prijs dat AutoWeek dit ook in de toekomst herhaalt.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

AutoWeek kraakt fitters | Automotive Online

AutoWeek kraakt fitters

Redactie Redactie
• Laatste update:

De resultaten vielen niet mee: Met een rapportcijfer van 5,4 komt Kwik-Fit er nog genadig af; Euromaster scoort met een 4,1 bedroevend slecht en Profile hangt er met een 4,7 tussenin, zo blijkt uit de uitslag die deze week wordt gepubliceerd.

“Dit is de vijftiende keer dat we de garagetesten doen, tot nu toe richtten we ons enkel op merkdealers”, aldus Tonie Broekhuijsen, hoofdredacteur van AutoWeek. “Maar omdat fitters steeds populairder worden, leek het ons een goed idee om ons daar eens op te richten. De resultaten zijn droevig.” Volgens Broekhuijsen bewijzen enkele individuele vestigingen die wél goed scoren dat het niet zo hoeft te zijn. “Maar alles bij elkaar was het toch teleurstellend. Wij vroegen ons af of die lagere prijs ten koste gaat van de kwaliteit. Dat lijkt dus vaak het geval te zijn”, aldus hoofdredacteur.

De maatschappijen gingen alledrie diep door het stof. “Wat krom is moet je niet proberen recht te praten, de uitkomsten zijn ronduit teleurstellend”, reageert Edwin Veltman van Euromaster in AutoWeek. Ook Bonno ‘Kwik-Fit’ van der Putten trekt het boetekleed aan: “Uit de test blijkt dat er een aantal vestigingen zijn die verbeterd kunnen en moeten worden.” Luc van Bussel van Profile zegt zelfs dat hij al beleidsaanpassingen heeft doorgevoerd. “We hebben inmiddels de checklist van een kleine beurt uitgebreid, waarbij de klant altijd een door de monteurs ondertekend controlerapport meekrijgt. Het uitvoeren van dergelijk testen juichen wij toe (…), wij stellen op prijs dat AutoWeek dit ook in de toekomst herhaalt.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.