Nefkens koopt Ekris

Redactie Redactie
• Laatste update:

Ekris op zijn beurt is een van de grootste BMW-dealers van het land: met vestigingen in Arnhem, Veenendaal, Zeist, Nijkerk en Utrecht ‘doet’ het familiebedrijf zo’n 12% van de landelijke BMW-verkoop. Maar Ekris heeft ook vier Honda-dealerpunten (twee daarvan stand alone, in Amersfoort en Doetinchem), twee Mini-bedrijven (Arnhem en Veenendaal) en een occasionbedrijf dat exclusieve auto’s verkoopt (Ekris Exclusive, Duiven).

Op 1 september wordt de overname van Ekris officieel. Het management van het bedrijf blijft ongewijzigd, zegt Peter Hessels van Nefkens Holding. Hij zegt dat risicospreiding een belangrijke reden was om Ekris over te nemen. “Wij verkopen zo’n twintig procent van de Nederlandse Peugeots: als het goed gaat met het merk, gaat het met ons vaak erg goed, maar andersom geldt dat ook. Daarom hebben we een aantal jaren geleden al gezegd dat we er een luxe merk bij wilden hebben, want zulke merken zijn zowel in aantallen als in rendement stabieler dan volumemerken.” De gesprekken met Ekris zijn een aantal jaren geleden al begonnen. “We hebben een lange weg afgelegd en zijn blij met het resultaat.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Nefkens koopt Ekris | Automotive Online

Nefkens koopt Ekris

Redactie Redactie
• Laatste update:

Ekris op zijn beurt is een van de grootste BMW-dealers van het land: met vestigingen in Arnhem, Veenendaal, Zeist, Nijkerk en Utrecht ‘doet’ het familiebedrijf zo’n 12% van de landelijke BMW-verkoop. Maar Ekris heeft ook vier Honda-dealerpunten (twee daarvan stand alone, in Amersfoort en Doetinchem), twee Mini-bedrijven (Arnhem en Veenendaal) en een occasionbedrijf dat exclusieve auto’s verkoopt (Ekris Exclusive, Duiven).

Op 1 september wordt de overname van Ekris officieel. Het management van het bedrijf blijft ongewijzigd, zegt Peter Hessels van Nefkens Holding. Hij zegt dat risicospreiding een belangrijke reden was om Ekris over te nemen. “Wij verkopen zo’n twintig procent van de Nederlandse Peugeots: als het goed gaat met het merk, gaat het met ons vaak erg goed, maar andersom geldt dat ook. Daarom hebben we een aantal jaren geleden al gezegd dat we er een luxe merk bij wilden hebben, want zulke merken zijn zowel in aantallen als in rendement stabieler dan volumemerken.” De gesprekken met Ekris zijn een aantal jaren geleden al begonnen. “We hebben een lange weg afgelegd en zijn blij met het resultaat.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.