Oktoberverkoop valt tegen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Na tien maanden staat de marktteller nu op 423 duizend. November en december noteerden vorig jaar samen nog zo’n 47 duizend auto’s, dus bij het naadloos volgen van de 2004-cijfers zit een eindcijfer van 470 duizend er precies nog in.

Volkswagen ontpopt zich steeds meer als de nieuwe marktleider; in oktober bleef het merk weer bijna 1.300 registraties vóór op Opel. Het ‘gat’ tussen beide is nu zo’n 2.800 auto’s. Niet onoverkomelijk, maar de tijd gaat nu wel dringen.

De positie van Volkswagen in de noodlijdende bestelwagenmarkt is aanzienlijk steviger, het marktaandeel is daar liefst 27,2%. Dat is dan wel in een rap dalende markt, want oktober bleef precies 50% achter op oktober 2004. Het cumulatieve totaalcijfer staat na tien maanden op ruim 60 duizend registraties. De beide slotmaanden waren vorige jaar nog goed voor 10 duizend afleveringen; een eindcijfer net iets boven de 65 duizend lijkt voor dit jaar echter het hoogst haalbare.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.