Eurotax tegen Audatex

Redactie Redactie
• Laatste update:

In 2007 gaat Eurotax de markt in zijn volle breedte bedienen.

Marktpartijen reageren met gemengde gevoelens op de komst van een tweede calculatiesysteem. Het nadeel is dat de markt er niet overzichtelijker op wordt en dat schadeherstellers twee systemen in huis zullen moeten hebben. Voordeel is dat er (prijs)concurrentie komt: menigeen vindt Audatex te duur.

Audatex gebruikt in zijn systeem PRO-tijden, reparatietijden waarover auto-importeurs, schadeherstellers en verzekeraars het eens zijn dat ze reëel zijn. Eurotax wil die PRO-tijden ook gebruiken, maar stuit naar eigen zeggen op een weigering van Audatex, dat zich op een intellectueel eigendomsrecht zou beroepen. Volgens Audatex-uitbater ADP is dat onjuist: het heeft een jaar geleden tegen de branche (in dit geval de verzekeraars, importeurs en schadeherstellers) gezegd dat het de PRO-tijden vrij zal geven wanneer zíj dat willen. “Sindsdien hebben we er niets meer over gehoord. Ik heb de indruk dat niemand de verantwoordelijkheid wil nemen voor de komst van een tweede calculatiesysteem”, aldus Ronald Kuijper van ADP.

Zie verder Automotive 17, die vandaag verschijnt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.