Mercedes-topman casht

Redactie Redactie
• Laatste update:

Nog dezelfde dag heeft hij die aandelen verkocht, nadat de koers was gestegen van € 34,40 naar € 39,58 Euro. Dat leverde de Mercedes-topman een winst van 479.150 euro op.

Volgens een woordvoerder van DaimlerChrysler heeft Cordes het aandelenpakket gekocht daags na de bekendmaking van het aftreden van DC-topman Jürgen Schrempp en is er dus niets onoirbaars aan de transactie. Afgelopen donderdag maakte DaimlerChrysler de kwartaalcijfers bekend, die beter waren dan was verwacht. Tevens maakte het concern op die dag bekend dat topman Jürgen Schrempp aftrad. Na dit nieuws steeg het aandeel DaimlerChrysler in waarde.

Cordes heeft inmiddels bekendgemaakt dat hij vertrekt als topman van Mercedes-Benz, aldus Financial Times Deutschland. Hij zou teleurgesteld zijn over het feit dat niet hij, maar Dieter Zetsche de opvolger van Schrempp wordt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.