‘Alle auto’s krijgen peilzender’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het Verbond van Verzekeraars zegt dat ook te verwachten: verzekeraars zullen de zenders óf verplicht gaan stellen óf een korting op de premie geven wanneer er een zender is geïnstalleerd. Overigens worden er – zo schrijft het AD – ook andere middelen ingezet tegen diefstal, zoals de micro-dots, kleine stippen waarop het chassisnummer van de auto is vermeld en die met lijm op losse onderdelen en plaatdelen van de auto worden aangebracht. De dots moeten de handel in onderdelen van gestolen auto’s bemoeilijken.

Na-inbouw van een peilzender kost volgens de SCM, die zo’n zeshonderd dealers en inbouwstations van auto-elektronica heeft gecertificeerd, rond de duizend euro. De verwachting is dat de prijzen van de apparatuur zullen dalen. De automobilist krijgt echter ook nog een rekening van de alarmcentrale die na diefstal de opsporing coördineert: dat kost twee- tot driehonderd euro per jaar.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.