Oktober plust 3,4%, Renault leidt

Redactie Redactie
• Laatste update:

Cumulatief betekent dit dat de autoverkoop op een achterstand staat van precies 2 procent, ofwel slechts 8.862 auto’s. Wanneer vanaf nu tot eind december nog hetzelfde aantal auto’s op de weg gezet wordt als in de laatste twee maanden van 2003, dan stoppen de statistieken keurig in de buurt van de RAI/Bovag-prognose van 480.000.

Finale
Zonder slag of stoot zal het allemaal zeker niet gebeuren. Renault is namelijk terug in de race voor de eindzege. Door in oktober ruim duizend registraties méér te noteren dan regerend marktleider Opel pakt de créateur d’automobiles plots weer de koppositie (cumulatief verschil 731 auto’s). Oktober was sowieso een maand waarin de meeste volumemerken wat verstek lieten gaan. Het gaf subtoppers – als Toyota en Volvo – de kans om wat naderbij te kruipen. Het belooft voor de resterende weken een ongemeen spannende finale te worden met óf voor de 36ste keer Opel op het hoogste platform óf voor de allereerste keer Renault. Wordt vervolgd.

Fransman
Wat al wel vaststaat, is dat de Peugeot 307 voor het tweede jaar op rij het (veruit) best verkochte model van ons land wordt. De Volkswagen Golf koerst af op het zilver, de Peugeot 206 (best verkochte auto in 2002) wordt derde. Ook de rangorde in de top van de leasemarkt wijkt hier niet veel van af. Ook daar een eclatante zege voor de 307, wederom op royale afstand gevolgd door de Golf. Op drie echter de Renault Mégane. Alweer een Fransman dus.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.