Test: vrije onderdelen 60% goedkoper

Redactie Redactie
• Laatste update:

Adriaan Roggeveen, directeur van Van Heck, nam de proef op de som en bestelde 26 onderdelen voor een Volvo V70 uit 1997 bij een dealer en bij een automaterialengrossier. De uitkomst is opmerkelijk: de bruto prijzen lagen bij de Volvo-dealer 34 procent hoger dan bij de grossier, de netto prijzen 60 procent.

Inmiddels heeft Roggeveen een advertentie laten maken waarin beide bestellijsten – inclusief onderdeelnummers, onderdeelmerken, bruto prijzen en kortingen – zijn afgebeeld. Deze advertentie wordt de komende weken in diverse vakbladen geplaatst. Hij zegt dat het merkgebonden kanaal er verstandig aan doet om deze discussie te laten voor wat zij is. “Ik maak zo een hele serie van dit soort advertenties, voor Ford, Peugeot, Volkswagen enzovoorts.”

Zie Automotive 21 (4 november) voor een interview met Adriaan Roggeveen over het prijsbeleid dat het originele en het vrije kanaal rond onderdelen voeren.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.