Bolkestein-opvolger tegen modellenrecht

Redactie Redactie
• Laatste update:

Deze loodste net voor zijn vertrek uit Brussel nog een voorstel ter liberalisering door de Europese Commissie, maar daarmee is deze kous nog niet af, want ook het Europarlement en de Raad van Ministers moeten de plannen nog goedkeuren. Het is absoluut niet zeker dat dit gebeurt, want met name vanuit Frankrijk en Duitsland is weerwerk te verwachten. Die landen ziojn geneigd de autofabrikanten in bescherming te nemen en deze vinden dat de imitatiefabrikanten het modellenrecht schenden: de autofabrikanten zijn immers verantwoordelijk voor het ontwerp van plaatwerk, koplampen, bumpers en dergelijke.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.