AutoRAI: Racen met brandstofcel

Redactie Redactie
• Laatste update:

RAI-voorzitter Peter Jansen maakte dat bekend op het symposium The H2ague Project, gisteren bij BMW Den Haag.

De kart wordt ontwikkeld door Formula Zero, met ondersteuning van onder meer TNO, EcoFys en ECN in Petten. Formula Zero is een particuliere onderneming die het racen met waterstof en brandstofcel-aandrijving wil inzetten om deze aandrijvingsvormen bij een groter publiek bekend te maken. De recordpoging gaat om de acceleratietijd van 0 tot 100 km/u, in de klasse van brandstofcelaangedreven voertuigen. Het huidige record staat op 10 seconden en is gezet door de Honda FCX.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.