Anti-vries wordt schaars, dus duur

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Het probleem is dat die textielbedrijven veel meer betalen dan bedrijven in de autobranche”, zegt Mike Bewsey, marketing director bij Comma Oils & Chemicals Ltd. “Dus iedereen die een voorraad MEG heeft, probeert die aan de Chinezen te verkopen.”

Productie afgebouwd
De explosieve stijging van de vraag komt juist op een moment dat de productiecapaciteit op een laag niveau staat. Diverse leveranciers bevestigen dat juist de laatste jaren productiebedrijven zijn gesloten.
Het gevolg van de huidige situatie is dat diverse ‘blenders’ en distributeurs moeilijker aan hun grondstoffen kunnen komen. Insiders verwachten dat de prijsverhogingen zullen worden doorberekend aan de consument.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.