Stern houdt moed ondanks winstdaling

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het resultaat na belasting daalde van 6,1 miljoen naar 4,0 miljoen euro. Als oorzaken voor de daling noemt Stern onder meer de variabele marge regelingen van importeurs, waardoor het seizoenspatroon in registraties meer richting het vierde kwartaal is geschoven. Verder worden de zwakke economie en tegenvallende autoverkopen genoemd.
Hoewel Stern geen verbetering van de automarkt verwacht voor de tweede helft van dit jaar, wordt toch vastgehouden aan het verwachte resultaat van 8 miljoen na belasting over 2004 (2003: 7 miljoen). Verder wordt een aantal desinvesteringen verwacht, die een eenmalig resultaat van ruim 2,5 miljoen euro na belasting moeten opleveren.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.