Athlon: groei bij krimp

Redactie Redactie
• Laatste update:

Bestuursvoorzitter Henk Bierstee. “Door het afstoten van onze verhuuractiviteiten missen wij ten opzichte van 2003 een aantal miljoenen omzet. Maar uit het feit dat wij een stijging hebben behaald van de operationele winst met dubbele cijfers, kan de belegger afleiden dat het goed gaat met Athlon.”

In Nederland is Athlon onder meer actief met Athlon Car Lease (derde leasemaatschappij van het land) en vergrootte het zijn belang in Unilease onlangs van 50 naar 100 procent. Met de schadeketen Care is het marktleider.

De eerste helft van het jaar was de omzet in Nederland € 18 miljoen lager dan de eerste zes maanden van 2003. Volgens Athlon is € 8 miljoen van deze omzetdaling te wijten aan een daling van het aantal verkochte ex-leaseauto’s. Daarnaast kromp de leaseportefeuille licht (goed voor een min van € 6 miljoen) en daalde de schade-omzet met € 4 miljoen. Met name het leasesegment is oorzaak van een dalend schade-aanbod in de markt, meent Athlon.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.