Verkoop grijze kentekens groeit

Redactie Redactie
• Laatste update:

Licht daalde overigens, want tot en met juni werden er een kleine één procent minder geregistreerd dan in dezelfde periode vorig jaar.

Tegelijkertijd zat de verkoop van bestel- en vrachtwagens, beide indicatoren van de economische bedrijvigheid, echter in de lift, aldus cijfers van RAI en Bovag. De eerste zes maanden werden er respectievelijk 10,6 en 3,3 procent meer geregistreerd, terwijl het aantal registraties van zware aanhangwagens en opleggers in de periode tot en met mei met 14,3 procent groeide.

Volgens RAI/Bovag getuigen deze cijfers van een opleving van de economie en is er alle reden om aan te nemen dat de koopbereidheid van de consument in navolging hiervan ook een opwaartse lijn zal volgen: de branche-organisaties houden dan ook vast aan hun prognose van 480 duizend personenauto’s over het hele jaar, waarmee de personenautoverkoop net zo groot zou zijn als vorig jaar.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.