‘Van Geel geschrokken van weerstand’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Aanwezig waren onder meer de Vereniging van Oliemaatschappijen, RAI Vereniging, Transport en Logistiek Nederland, ANWB en de Bovag. Algemeen directeur Bovag Koos Burgman blikt tevreden terug op het gesprek: “De partijen staan over het algemeen wel achter het plan van Van Geel, maar niet achter de financiële dekking ervan. Met name voor ons en Transport en Logistiek Nederland is het onacceptabel dat de financiering uit een accijnsverhoging op diesel moet komen.”

Volgens Burgman had Van Geel zeker oor voor de argumenten: “Hij is toch wel geschrokken van de weerstand. Het maakt hem ook niet zo veel uit hóe het wordt gefinancierd, en hij heeft toegezegd er nog eens goed naar te kijken.” Met name die uitspraak geeft Burgman hoop: “Vandaag presenteert Van Geel zijn plan in de ministerraad, en ik kan me moeilijk voorstellen dat een plan wordt goedgekeurd terwijl de dekking nog niet rond is.”

Kort nadat we Burgman spraken, bleek dat het onderwerp door het kabinet een week is opgeschoven. Woordvoerder Cees Boutens van de RAI Vereniging vermoedt dat de ministerraad onvoldoende tijd heeft gehad het onderwerp goed te behandelen: “Ik heb bovendien de indruk dat de nota nog wat aangepast gaat worden.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.