Chinese prijsbreker naar Benelux

Redactie Redactie
• Laatste update:

“We zijn nu vier jaar actief met Autocom diagnose-apparatuur, en we zochten naar verbreding van ons programma”, vertelt Renard, die inmiddels met Van de Kerkhof het importbedrijf Launch Tech Benelux in Nuenen heeft opgericht. “We kunnen met Launch Tech complete werkplaatsen inrichten. Er zijn teststraten, remmentestbanken, airco-machines en natuurlijk diagnose-apparatuur. En alles uit eigen stal.”

De prijzen van het Chinese merk zijn spectaculair laag. “We zitten met ons prijsniveau ver onder de top van de markt”, zegt Renard. “Er zijn maar weinig aanbieders die deze kwaliteit voor een dergelijke prijs kunnen leveren.” Hefbruggen bijvoorbeeld, zijn bij Launch Tech uitsluitend hydraulisch uitgevoerd. “Maar dan kosten ze net zoveel als een mechanische hefbrug bij andere aanbieders”, zegt Renard. “Een bandendemonteermachine met alles erop en eraan leveren wij voor 2.700 euro, terwijl je bij een ander wel vierduizend betaalt.” De diagnose-apparatuur van Launch Tech is volgens Renard helemaal toegesneden op het Westeuropese wagenpark. “Het is zelfs de enige apparatuur waar je tesamen 25 Europese en Japanse merken in hetzelfde apparaat vindt en sommige zelf op dealerniveau.”

Launch Tech Benelux is nu hard op zoek naar distributeurs en grossiers. “Wat we niet zoeken zijn grossiers grossiers die af en toe een foldertje weggeven. Je moet er wel actief mee bezig zijn.” Renard wil vooral ook met distributeurs in zee die Launch Tech zien als een aanvulling van hun bestaande programma.
De presentatie van Launch Tech vindt plaats op de komende vakbeurs Garagevak in Leiden, over deelname aan de AutovakRAI wordt nog nagedacht.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.