Volkswagen koopt LeasePlan

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dan krijgt Volkswagen Group 50% van de aandelen, de twee andere investeerders (Mubadala Development Company uit Abu Dhabi en Olayan Group uit Athene) krijgen ieder een belang van 25%. Dé Bank ziet autoleasing niet meer als een kernactiviteit.

LeasePlan Corporation is Europees marktleider in operationele autolease en wereldwijd een van de toonaangevende aanbieders van wagenparkbeheer. Het bedrijf is actief in 26 landen en beheert met ruim 7.000 medewerkers ongeveer 1,2 miljoen voertuigen. CEO Hugo Levecke zegt ingenomen te zijn met de verkoop. “Naar verwachting bieden de nieuwe aandeelhouders, naast solide financiële ondersteuning, ook interessante strategische mogelijkheden.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.