Zwendel met Wankel-obligaties

Redactie Redactie
• Laatste update:

Felix Wankel in de jaren ’50 uitvond. Knabben noemt Boeing, British Aerospace, BMW, Fichtel & Sachs en Lycoming als bedrijven die serieus in de Wankelmotor geïnteresseerd zijn. Daarom is Knabben op zoek naar investeerders die ‘in de Wankelmotor’ willen investeren.

Failliet
Knabben is ‘insolventiejurist’: zijn bedrijf, Via Nova in Almere, helpt bedrijven die in moeilijkheden verkeren met het maken van een doorstart of het afwikkelen van het faillissement. Omdat hij niet bekend is in de autobranche, hebben wij een aantal beweringen van Pieter Knabben nagetrokken. Daarbij bleek dat de man die – naar eigen zeggen – nog maar enkele maanden geleden twintig miljoen euro aftikte, al sinds maart 2000 in staat van faillissement verkeert. Twintig schuldeisers vorderen in totaal meer dan 2,5 miljoen euro van hem. Bovendien werd hij eerder veroordeeld voor oplichting.
Zie Automotive 14 (donderdag a.s.) voor een uitgebreid artikel over deze zaak.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.