2002 eindigt op 510.746 auto`s

Redactie Redactie
• Laatste update:

Totaal werden in de maand december 20.408 registraties geteld, dat is precies 4% van het hele jaar. Suzuki zette nog snel even duizenden premiegerechtigde auto’s op kenteken en deed daardoor in de laatste maand 16,8% van het jaartotaal. MCC Smart, eveneens een typisch ‘premie-merk’, deed in december 13,4%. Derde in de eindetappe was Kia, dat nog 8,0% van zijn jaartotaal in december afleverde. Geen wonder, de oude Rio werd opgeruimd en de 1.3 had een B-label. Ook de Fiat-dealers deden met 6,8% nog even goede zaken.
Winnaar is voor de 34e keer Opel. Hoewel de overwinning dit jaar niet vanzelfsprekend was, wisten de Rüsselsheimers uiteindelijk aartsrivalen Renault en Peugeot ruim achter zich te laten. Volkswagen heeft een flinke val gemaakt in de ranglijst. De nummer twee van de afgelopen jaren moet nu genoegen nemen met een vijfde plaats.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.