LPG-branche daagt minister voor de rechter

Redactie Redactie
• Laatste update:

In het televisieprogramma Netwerk betitelde Kamp het vervoer van lpg als gevaarlijk. Volstrekt onterecht, vindt VVG-voorzitter Gijs Schuijlenburg: “De minister gooit het vervoer van gevaarlijke stoffen over het spoor op één hoop met de distributie van autogas en propaan/butaan.” Volgens Schuijlenburg is er de laatste vijftig jaar geen enkel ernstig ongeluk met lpg gebeurd. De in Netwerk getoonde beelden tonen de ontploffing van lachgas en een dergelijk ongeluk zou met lpg nooit kunnen gebeuren, stelt de voorzitter.
Schuijlenburg vindt dat Kamp de lpg-branche ernstig schade toebedeelt, waardoor een relatief milieuvriendelijke brandstof in gevaar komt evenals de werkgelegenheid van circa 4.500 mensen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.