Consument tegen grote dealers

Redactie Redactie
• Laatste update:

De eerste vraag luidde: hoe staat de consument tegenover de toename van het aantal grote dealerbedrijven ten koste van kleine dealers? “Importeurs en fabrikanten die deze richting op willen, hebben nog heel wat uit te leggen aan de autokoper”, concludeert Research International uit de 1.016 enquêteformulieren. Van alle ondervraagden vindt 46% deze ontwikkeling ‘negatief’ tot ‘zeer negatief’, terwijl 16% haar toejuicht en 38% er neutraal tegenover staat. Belangrijkste bezwaar van de tegenstanders: de vrees voor minder persoonlijke aandacht. Voorstanders van schaalvergroting beargumenteren hun standpunt voornamelijk met het voordeel van grotere keuze in de showroom.

Uw suggestie?
We zullen de antwoorden van de consumenten maandelijks publiceren. In de volgende ronde is de vraag: ‘Waar laat u uw auto onderhouden?’
Hebt u een vraag die u altijd al eens wilde stellen aan ‘de’ consument? Research International en Automotive ontvangen uw suggesties graag op f.jacobs@automotive-online.nl. Wellicht kunnen we ze verwerken in de komende rondes.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.