Fiat vernieuwt onderdelenlevering

Redactie Redactie
• Laatste update:

De rest van de aandelen is in handen van investeerders. Volgens Fiat-topman Roberto Testore kan de samenwerking met DHL de leveringssnelheid verhogen en de kosten verlagen. Fiat heeft in vervangingsdelen een omzet van ongeveer 2,5 miljard euro.
De nieuwe samenwerking is niet het enige nieuws rond het onderwerp Fiat & onderdelen. Het Italiaanse concern is volgens het vakblad Automotive News Europe (ANE) namelijk druk bezig een aantal divisies van dochterbedrijf en onderdelenfabrikant Magneti Marelli te verkopen. De afgelopen jaren werden o.m. al de divisies Thermische systemen, Smeermiddelen en Chassis-systemen verkocht. Volgens ANE wil Fiat de fastfitketen Midas en zijn belang van 50% in Viasat behouden, maar is het wel van plan om dit jaar nog de MM-onderdelen Powertrain Systems en Electronic Systems en zijn belang van 70% in Automotive Lighting (een joint venture met Robert Bosch) van de hand te doen. Doel hiervan is de schuldenlast – die volgens ANE ongeveer 6,5 miljard euro groot is – te verlichten. Deze is ontstaan doordat de Fiat Groep de afgelopen jaren ongeveer 13 miljard euro heeft uitgegeven aan overnames, o.m. van bedrijven die actief zijn in landbouw- en bouwapparatuur en in productie-automatisering.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.