Brezan-CD met kentekenherkenning

Redactie Redactie
• Laatste update:

Hierdoor moet het makkelijker worden de juiste onderdelen te bestellen. De BAS-CD is in een oplage van 15 duizend stuks gratis verspreid.
Het nieuwe kentekenherkenningssysteem is het eerste belangrijke wapenfeit van stichting Stidenda en de aan haar verbonden service provider A2SP. Stidenda vroeg het ministerie van Verkeer en waterstaat vorig jaar of zij – naast RDC Datacentrum – mocht beschikken over voertuig- en kentekengegevens van de Rijksdienst voor het wegverkeer. Nadat minister Netelenbos daarin had toegestemd, kondigde Stidenda aan dat zij – samen met A2SP – twee dingen ging doen voor de autowereld: een netwerk opzetten voor communicatie met de RDW (afmelden APK bijvoorbeeld) en het ontsluiten van kentekengegevens. Dit laatste is nu gebeurd, de netwerk-activiteiten zijn uitgesteld van dit voorjaar naar september. Stidenda-voorzitter Henk de Wildt: “Doordat de RDW dit voorjaar is verhuisd van Veendam naar Groningen, hebben we het netwerk-verhaal even moeten uitstellen en ons eerst geconcentreerd op de kentekengegevens.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.