Bovag/RAI bevechten dreigende `milieuramp`

Redactie Redactie
• Laatste update:

Hierdoor ontstaat concurrentievervalsing tussen ‘schone’ auto’s. De door Automotive onlangs aangekondigde kamervragen over dit onderwerp zijn van de baan: VVD-kamerlid Pieter Hofstra heeft besloten schriftelijk vragen in te dienen.
Eerder deze week sprak een Bovag-delegatie, waaronder NDA-voorzitter Jan Ploeg en algemeen Bovag-directeur Koos Burgman, met Hofstra en zijn CDA-collega Eurlings. Beide politici hadden begrip voor de dreigende problematiek en zegden toe vragen te stellen aan staatssecretaris Bos van Financiën. Bos op zijn beurt zou zijn invloed op de RDW moeten doen gelden, zodat deze met de tussenoplossing (acceptatie van het losse testrapport) instemt.
Hoeveel merken profijt zullen hebben van een eventuele tussenoplossing is niet duidelijk. De RAI heeft een inventarisatie gemaakt, maar wil weinig kwijt over de uitslag. “Maar het zijn er genoeg om politieke stappen te rechtvaardigen”, vertelt een woordvoerder. Intussen kan het voor consumenten, afhankelijk van welke auto ze kiezen, wel eens flink schelen of hun nieuwe auto op 30 juni of 1 juli wordt geregistreerd.
Meer hierover in Automotive 11, die 7 juni uitkomt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.