PPG lanceert Europees netwerk truckspuiters

Redactie Redactie
• Laatste update:

Ons land heeft de primeur, enkele maanden later volgt België en dan is de rest van Europa aan de beurt. In Nederland heeft PPG veertig à vijfenveertig punten op het verlanglijstje staan en zo’n vijfendertig daarvan werden vanmiddag ontvangen in een kasteel net onder Nijmegen. Het is de bedoeling dat de grote accounts overal in Europa verzekerd zijn van hetzelfde kwaliteitswerk. Het netwerk wordt daartoe ondersteund door een intranet, waarop een aangesloten spuiter in bijvoorbeeld het noorden van Finland precies kan zien volgens welk systeem en met welke receptuur elk detail van het wagenpark van een vaste account uit de andere hoek van Europa is gespoten. Bedrijven die mee willen doen moeten wel aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen, maar PPG verwacht absoluut geen exclusiviteit voor hun lakken. Business manager Benelux Sjaak van der Burgt: “Spuiters zijn doeners, er wordt ze al te veel van boven opgelegd. Daar hebben ze een hekel aan. Maar voor het via FleetPool binnengekregen werk moeten ze zich natuurlijk wel aan de voorgeschreven materialen houden.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.