NDA-Rai verlagen prognose naar 530.000

Redactie Redactie
• Laatste update:

Om die reden hebben de branche-organisaties hun eerdere prognose bijgesteld. “Het rekenmodel van AC Nielsen geeft aan dat we tussen de 520 en 540 duizend auto’s gaan uitkomen, dat hebben we afgerond op 530 duizend”, aldus NDA-voorzitter Jan Ploeg. Hij roept dealers en dealerverenigingen op de consequenties van de lagere prognose met hun importeurs te bespreken: “En dan bedoel ik consequenties in aantallen én geld.”
Ploeg vindt het lastig de oorzaken van de stagnerende autoverkoop te benoemen: “De verkoop aan zakelijke kopers loopt prima, het probleem zit ‘m in de particuliere koper, die afwachtend is. Ook al zijn de economische indicatoren vrij positief. Misschien dat zaken als de huidige stemming op de beurs en het nieuwe belastingplan voor een psychologisch klimaat zorgen dat de consument wat minder optimistisch stemt.”
Uitgaande van een aanhoudende min twintig procent, zou de markt dit jaar uitkomen op een kleine 480 duizend auto’s. Waarom denken Rai en NDA toch dat het er 530 duizend gaan worden? Ploeg: “Het publiek is nog niet automoe, de AutoRAI is in jaren niet zo goed bezocht als dit jaar. Er was ook veel belangstelling voor nieuwe modellen die later dit jaar nog op de markt komen. Wij rekenen op een zeker herstel.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

NDA-Rai verlagen prognose naar 530.000 | Automotive Online

NDA-Rai verlagen prognose naar 530.000

Redactie Redactie
• Laatste update:

Om die reden hebben de branche-organisaties hun eerdere prognose bijgesteld. “Het rekenmodel van AC Nielsen geeft aan dat we tussen de 520 en 540 duizend auto’s gaan uitkomen, dat hebben we afgerond op 530 duizend”, aldus NDA-voorzitter Jan Ploeg. Hij roept dealers en dealerverenigingen op de consequenties van de lagere prognose met hun importeurs te bespreken: “En dan bedoel ik consequenties in aantallen én geld.”
Ploeg vindt het lastig de oorzaken van de stagnerende autoverkoop te benoemen: “De verkoop aan zakelijke kopers loopt prima, het probleem zit ‘m in de particuliere koper, die afwachtend is. Ook al zijn de economische indicatoren vrij positief. Misschien dat zaken als de huidige stemming op de beurs en het nieuwe belastingplan voor een psychologisch klimaat zorgen dat de consument wat minder optimistisch stemt.”
Uitgaande van een aanhoudende min twintig procent, zou de markt dit jaar uitkomen op een kleine 480 duizend auto’s. Waarom denken Rai en NDA toch dat het er 530 duizend gaan worden? Ploeg: “Het publiek is nog niet automoe, de AutoRAI is in jaren niet zo goed bezocht als dit jaar. Er was ook veel belangstelling voor nieuwe modellen die later dit jaar nog op de markt komen. Wij rekenen op een zeker herstel.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.