Nefkens-groep verkocht aan Franse PGA

Redactie Redactie
• Laatste update:

De omzet is ongeveer 580 miljoen gulden. Directeur en mede-eigenaar Michael Kortbeek blijft in functie. Volgens Nefkens is het bedrijf verkocht om groeimogelijkheden te creëren: zowel op het gebied van autoretail, schadeherstel en leasing zou het bedrijf expansie op de Nederlandse markt nastreven.
PGA is de grootste dealergroep op de Franse markt. Vorig jaar verkocht het 42 duizend auto’s en bedroeg de omzet meer dan twee miljard gulden. Het bedrijf is voor de helft eigendom van oprichter Pierre Guenant, de andere helft is in handen van Porsche Holding. Deze Oostenrijkse import- en dealergroep, die actief is in meerdere Europese landen, boekt een jaaromzet van meer dan tien miljard gulden en is eigendom van de families Porsche en Piëch.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.