Nimox: verdubbeling dealeromzet in twee jaar

Redactie Redactie
• Laatste update:

Door dit alles is de kas van de holding uit Zaltbommel goed gevuld. Uit de woorden van divisie-directeur automotive Hans Nefkens blijkt dat Nimox forse groeiplannen heeft: “We hebben nu in automotive een omzet van 800 miljoen gulden, dat willen we binnen één tot twee jaar vergroten tot anderhalf à twee miljard. We vinden dat we te klein zijn voor 2002.”
Momenteel is Nimox sterk vertegenwoordigd in Opel: inclusief rentals is het naar schatting goed voor tien procent van de Opel-verkoop in Nederland. Verdere groei zou op bezwaren van de importeur kunnen stuiten, maar in België – waar Nimox al drieduizend nieuwe auto’s verkoopt in bedrijven in Zaventem en Vilvoorde – speelt dat probleem niet. Overnamebesprekingen met een Opel-dealer zijn er op een haar na gevild.
Andere merken waarop Nimox zich concentreert zijn Ford en Peugeot. Het bedrijf heeft twee Ford-dealerschappen (Eindhoven en België) en voert volgens Nefkens overnamegesprekken met diverse Ford-dealers. Bij wijze van ‘proef’ heeft het ook twee Peugeot-bedrijven . “We onderzoeken samen met Peugeot Nederland hoe we onze aanwezigheid in het Peugeot-netwerk kunnen uitbouwen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Nimox: verdubbeling dealeromzet in twee jaar | Automotive Online

Nimox: verdubbeling dealeromzet in twee jaar

Redactie Redactie
• Laatste update:

Door dit alles is de kas van de holding uit Zaltbommel goed gevuld. Uit de woorden van divisie-directeur automotive Hans Nefkens blijkt dat Nimox forse groeiplannen heeft: “We hebben nu in automotive een omzet van 800 miljoen gulden, dat willen we binnen één tot twee jaar vergroten tot anderhalf à twee miljard. We vinden dat we te klein zijn voor 2002.”
Momenteel is Nimox sterk vertegenwoordigd in Opel: inclusief rentals is het naar schatting goed voor tien procent van de Opel-verkoop in Nederland. Verdere groei zou op bezwaren van de importeur kunnen stuiten, maar in België – waar Nimox al drieduizend nieuwe auto’s verkoopt in bedrijven in Zaventem en Vilvoorde – speelt dat probleem niet. Overnamebesprekingen met een Opel-dealer zijn er op een haar na gevild.
Andere merken waarop Nimox zich concentreert zijn Ford en Peugeot. Het bedrijf heeft twee Ford-dealerschappen (Eindhoven en België) en voert volgens Nefkens overnamegesprekken met diverse Ford-dealers. Bij wijze van ‘proef’ heeft het ook twee Peugeot-bedrijven . “We onderzoeken samen met Peugeot Nederland hoe we onze aanwezigheid in het Peugeot-netwerk kunnen uitbouwen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.