Duitse werkplaatsketen ATU stapt in fietsonderhoud

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: ATU)

De Duitse werkplaatsketen ATU stapt in de servicemarkt voor fietsen. ATU heeft een pilotvestiging geopend bij een al bestaande werkplaats in München. ATU werkt hiervoor samen met de online fietsenhandelaar Fahrrad.de. 

Dat heeft ATU, dat in 2016 werd overgenomen door het Franse Mobivia GroupeMobivia Groupe, in een persbericht laten weten. “Er is een toenemende behoefte aan service voor fietsen en in het bijzonder voor e-bikes,’’ aldus manager Lars Heyne. “Ons doel is met de ATU-werkplaats in München te snappen wat vooral belangrijk is voor onze klanten, maar ook voor onze samenwerkingspartner. Die kennis zullen we gebruiken om stapsgewijs een landelijk dekkend netwerk aan servicestations op te bouwen.’’ 

Online en offline

“Met deze samenwerking slagen we erin onze klanten een betere klantervaring tussen online en offline te bieden. Dat is vooral belangrijk voor onze groeiende e-bike business. We zijn er van overtuigd met ATU de juiste partner daarvoor binnengehaald te hebben,’’ zegt Max Heinmann, ceo van Internetstores, het moederbedrijf van Fahrrad.de. Klanten van de online winkel kunnen hun bestelde fiets ook al in de pilotzaak van ATU geleverd krijgen. 

Het gebeurt steeds vaker dat vanuit de automotive een stap wordt gezet naar de fietsenbranche, zoals Pon bijvoorbeeld, maar ook dealerbedrijven zoals Bourguignon en Century Autogroep geloven in de fietsenmarkt.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

Duitse werkplaatsketen ATU stapt in fietsonderhoud | Automotive Online

Duitse werkplaatsketen ATU stapt in fietsonderhoud

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: ATU)

De Duitse werkplaatsketen ATU stapt in de servicemarkt voor fietsen. ATU heeft een pilotvestiging geopend bij een al bestaande werkplaats in München. ATU werkt hiervoor samen met de online fietsenhandelaar Fahrrad.de. 

Dat heeft ATU, dat in 2016 werd overgenomen door het Franse Mobivia GroupeMobivia Groupe, in een persbericht laten weten. “Er is een toenemende behoefte aan service voor fietsen en in het bijzonder voor e-bikes,’’ aldus manager Lars Heyne. “Ons doel is met de ATU-werkplaats in München te snappen wat vooral belangrijk is voor onze klanten, maar ook voor onze samenwerkingspartner. Die kennis zullen we gebruiken om stapsgewijs een landelijk dekkend netwerk aan servicestations op te bouwen.’’ 

Online en offline

“Met deze samenwerking slagen we erin onze klanten een betere klantervaring tussen online en offline te bieden. Dat is vooral belangrijk voor onze groeiende e-bike business. We zijn er van overtuigd met ATU de juiste partner daarvoor binnengehaald te hebben,’’ zegt Max Heinmann, ceo van Internetstores, het moederbedrijf van Fahrrad.de. Klanten van de online winkel kunnen hun bestelde fiets ook al in de pilotzaak van ATU geleverd krijgen. 

Het gebeurt steeds vaker dat vanuit de automotive een stap wordt gezet naar de fietsenbranche, zoals Pon bijvoorbeeld, maar ook dealerbedrijven zoals Bourguignon en Century Autogroep geloven in de fietsenmarkt.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.