PBL: Auto is nog vaak het snelste vervoermiddel

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: Shutterstock)

Met de auto ben je sneller op je bestemming dan met het ov of de fiets, zelfs in de spits. Voorzieningen en werk zijn buiten de Randstad moeilijk bereikbaar zonder auto. Dat concluderen onderzoekers van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) op basis van een nieuw rapport dat vandaag is verschenen.

Half uur

Een van de bevindingen van de onderzoekers is dat 30 procent van de ouderen die niet in een stad wonen geen enkel ziekenhuis of buitenpolikliniek binnen een half uur kunnen bereiken als ze niet met een auto kunnen. 12 procent lukt dat zelfs niet binnen 45 minuten. Ook de huisarts is, zowel binnen als buiten de stad, met de auto veel sneller (binnen 15 minuten) te bereiken dan met het ov. Alleen de fiets is in stedelijke gebieden een goed alternatief voor de auto. 

Lees verder op Fleet & Mobility.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Was jarenlang werkzaam als freelancer voor Automobiel Management en kwam in 2019 in dienst bij ProMedia als vaste redacteur. Sinds 2022 schrijft hij onder meer voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Bijt zich nu vast in de dossiers aftermarket en bedrijfsauto's.