Autochat-oprichter lanceert fietsvariant NAP-pas

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
(foto: Shutterstock)

Velopass is een digitaal fietspaspoort dat fietsers in staat stelt om hun fiets gratis te registreren.

Autochat-oprichter Maarten Bekkers en Alex Gaspar (AutoDialog) lanceren Velopass in Nederland. Velopass is ontstaan als equivalent op de Nationale Autopas (NAP), met als doel om fietsdiefstal en fraude tegen te gaan. Dat melden de bedrijven.

Velopass is een digitaal fietspaspoort dat fietsers in staat stelt om hun fiets gratis te registreren inclusief de tenaamstelling op basis van het framenummer. Het platform maakt het ook zeer gemakkelijk om de eigendomsoverdracht te verzorgen via een pincode.

Optioneel is er ook de mogelijkheid om een NFC-chip te bestellen die geïntegreerd is in een sticker waar ook een QR-code op staat. Hiermee kan de fiets gemakkelijk gescand worden om de status van de fiets te zien, en bij het vinden van een gestolen fiets de eigenaar eenvoudig te kunnen informeren.

De Velopass NFC-sticker is te koop bij deelnemende fietswinkels. De Velopass dealers zorgen dat alle fietsen die ze verkopen al gechipt zijn inclusief fietsdata. De fietser dient enkel de tenaamstelling af te ronden na levering van de fiets.

In de afgelopen jaren kochten meerdere dealers fietsretailers op en Pon groeide uit tot een van de grootste fietsfabrikanten van de wereld.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Autochat-oprichter lanceert fietsvariant NAP-pas | Automotive Online

Autochat-oprichter lanceert fietsvariant NAP-pas

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
(foto: Shutterstock)

Velopass is een digitaal fietspaspoort dat fietsers in staat stelt om hun fiets gratis te registreren.

Autochat-oprichter Maarten Bekkers en Alex Gaspar (AutoDialog) lanceren Velopass in Nederland. Velopass is ontstaan als equivalent op de Nationale Autopas (NAP), met als doel om fietsdiefstal en fraude tegen te gaan. Dat melden de bedrijven.

Velopass is een digitaal fietspaspoort dat fietsers in staat stelt om hun fiets gratis te registreren inclusief de tenaamstelling op basis van het framenummer. Het platform maakt het ook zeer gemakkelijk om de eigendomsoverdracht te verzorgen via een pincode.

Optioneel is er ook de mogelijkheid om een NFC-chip te bestellen die geïntegreerd is in een sticker waar ook een QR-code op staat. Hiermee kan de fiets gemakkelijk gescand worden om de status van de fiets te zien, en bij het vinden van een gestolen fiets de eigenaar eenvoudig te kunnen informeren.

De Velopass NFC-sticker is te koop bij deelnemende fietswinkels. De Velopass dealers zorgen dat alle fietsen die ze verkopen al gechipt zijn inclusief fietsdata. De fietser dient enkel de tenaamstelling af te ronden na levering van de fiets.

In de afgelopen jaren kochten meerdere dealers fietsretailers op en Pon groeide uit tot een van de grootste fietsfabrikanten van de wereld.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.