Europese bandenverkoop 12 procent lager in tweede kwartaal

Bandenverkoop • Branchevereniging ETRMA verwacht niet dat de verkoop dit jaar nog aantrekt.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
(Shutterstock)

De Europese bandenverkopen zijn in het tweede kwartaal van dit jaar over de hele linie gedaald. Bij vervangingsbanden voor de consumentenmarkt komt die daling uit op 12 procent, bij banden voor vrachtwagens en bussen loopt dat op naar 28 procent terwijl de markt voor landbouwbanden 34 procent lager uitkomt dan in dezelfde periode vorig jaar.

Dat meldt de European Tyre and Rubber Manufacturers’ Association (ETRMA) in haar kwartaal en halfjaar overzicht.

In de eerste helft van dit jaar werden op de consumentenmarkt ruim 104,2 miljoen vervangingsbanden werden verkocht, 12 procent minder dan in H1 van 2022. Bij winterbanden komt de daling uit op 32 procent terwijl aan de andere kant het aantal verkochte all-seasons banden juist stabiel bleef. Er werden voor vrachtwagens en bussen  5,6 miljoen banden verkocht, 23 procent minder. De verkoop van an landbouwbanden daalde met 36 procent naar ruim 6 miljoen.

De branchevereniging is niet optimistisch over een snel herstel. Lees meer hierover op Bandenportaal.nl.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Europese bandenverkoop 12 procent lager in tweede kwartaal | Automotive Online

Europese bandenverkoop 12 procent lager in tweede kwartaal

Bandenverkoop • Branchevereniging ETRMA verwacht niet dat de verkoop dit jaar nog aantrekt.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
(Shutterstock)

De Europese bandenverkopen zijn in het tweede kwartaal van dit jaar over de hele linie gedaald. Bij vervangingsbanden voor de consumentenmarkt komt die daling uit op 12 procent, bij banden voor vrachtwagens en bussen loopt dat op naar 28 procent terwijl de markt voor landbouwbanden 34 procent lager uitkomt dan in dezelfde periode vorig jaar.

Dat meldt de European Tyre and Rubber Manufacturers’ Association (ETRMA) in haar kwartaal en halfjaar overzicht.

In de eerste helft van dit jaar werden op de consumentenmarkt ruim 104,2 miljoen vervangingsbanden werden verkocht, 12 procent minder dan in H1 van 2022. Bij winterbanden komt de daling uit op 32 procent terwijl aan de andere kant het aantal verkochte all-seasons banden juist stabiel bleef. Er werden voor vrachtwagens en bussen  5,6 miljoen banden verkocht, 23 procent minder. De verkoop van an landbouwbanden daalde met 36 procent naar ruim 6 miljoen.

De branchevereniging is niet optimistisch over een snel herstel. Lees meer hierover op Bandenportaal.nl.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.