Corona-lockdown: Van der Hoeven (Fource): Harde klap voor economisch Nederland

Coronavirus • De aftermarket komt er in de ogen van Van der Hoeven van Fource genadig van af, vanwege de openstelling van de werkplaatsen.
Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Johan van der Hoeven, directeur Fource. (Foto: Automotive)

De harde lockdown zorgt voor grote uitdagingen voor ondernemers, vindt Johan van der Hoeven, directeur van leverancier Fource dat onlangs een nieuw pand opende. “Voor economisch Nederland is dit een harde klap. Met name het midden- en kleinbedrijf wordt hier hard door  getroffen”, zegt Van der Hoeven.

De autosector komt er in z’n geheel nog genadig van af, vindt Van der Hoeven. “De werkplaatsen mogen open blijven, waardoor de aftermarket niet mag klagen als je het vergelijkt met andere sectoren zoals de detailhandel. Maar een lockdown tot 19 januari blijft een keiharde ingreep, waardoor je aan het begin van 2021 gelijk met 1-0 achterstaat.”

Leermoment

In het afgelopen jaar heeft Van der Hoeven gemerkt dat consumenten terughoudender worden. “De apk’s moeten natuurlijk plaats vinden, maar garagehouders merken het in het klein- en groot onderhoud. En, als je twee bruggen hebt in plaats van tien, dan scheelt dat behoorlijk in de omzet.

De voortdurende crisis kan volgens Van der Hoeven, wel dienen als een leermoment. “De ondernemer moet z’n crm-systeem goed voor elkaar hebben en een beeld hebben van de geschiedenis van het wagenpark. Dat maakt het mogelijk om te anticiperen op wat de klant nodig heeft.” In de Automotive Livestream vertelde Van der Hoeven eerder dat de echte ondernemer juist nu opstaat.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Corona-lockdown: Van der Hoeven (Fource): Harde klap voor economisch Nederland | Automotive Online

Corona-lockdown: Van der Hoeven (Fource): Harde klap voor economisch Nederland

Coronavirus • De aftermarket komt er in de ogen van Van der Hoeven van Fource genadig van af, vanwege de openstelling van de werkplaatsen.
Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Johan van der Hoeven, directeur Fource. (Foto: Automotive)

De harde lockdown zorgt voor grote uitdagingen voor ondernemers, vindt Johan van der Hoeven, directeur van leverancier Fource dat onlangs een nieuw pand opende. “Voor economisch Nederland is dit een harde klap. Met name het midden- en kleinbedrijf wordt hier hard door  getroffen”, zegt Van der Hoeven.

De autosector komt er in z’n geheel nog genadig van af, vindt Van der Hoeven. “De werkplaatsen mogen open blijven, waardoor de aftermarket niet mag klagen als je het vergelijkt met andere sectoren zoals de detailhandel. Maar een lockdown tot 19 januari blijft een keiharde ingreep, waardoor je aan het begin van 2021 gelijk met 1-0 achterstaat.”

Leermoment

In het afgelopen jaar heeft Van der Hoeven gemerkt dat consumenten terughoudender worden. “De apk’s moeten natuurlijk plaats vinden, maar garagehouders merken het in het klein- en groot onderhoud. En, als je twee bruggen hebt in plaats van tien, dan scheelt dat behoorlijk in de omzet.

De voortdurende crisis kan volgens Van der Hoeven, wel dienen als een leermoment. “De ondernemer moet z’n crm-systeem goed voor elkaar hebben en een beeld hebben van de geschiedenis van het wagenpark. Dat maakt het mogelijk om te anticiperen op wat de klant nodig heeft.” In de Automotive Livestream vertelde Van der Hoeven eerder dat de echte ondernemer juist nu opstaat.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.