‘Inalfa Roof Systems schrapt banen vanwege coronacrisis’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Inalfa Roof Systems gaat reorganiseren als gevolg van de coronacrisis. (Foto: Shutterstock)

De Nederlandse schuifdakenfabrikant Inalfa Roof Systems gaat wereldwijd reorganiseren en banen schrappen als gevolg van de coronacrisis. Het bedrijf zegt zich gedwongen te voelen om in te grijpen op de vestiging in Venray en heeft besloten om de fabriek in de VS te sluiten. Zo meldt het FD.

Ceo Jörg Buchheim meldt nog niet te weten hoeveel banen er verloren zullen gaan, maar aangenomen wordt dat het wereldwijd om een verlies van honderden arbeidsplaatsen zal gaan. Ook zal een onbekend aantal banen in Limburg verloren gaan. Wereldwijd telt het bedrijf zo’n 5.885 werknemers, waarvan er 520 in Venray werken. Het bedrijf zou over de eerste zes maanden van dit jaar een omzetverlies van 25 procent hebben geleden. Het bedrijf boekte vorig jaar een omzet van 1,4 miljard en noteerde een verlies van 60,3 miljoen. Voor de rest van dit jaar wordt wel enig herstel verwacht, maar volgens Buchheim is de impact van de crisis groot. Veel toeleveranciers hebben last van de coronacrisis.

De producent van schuifdaken voor auto’s maakte al eerder roerige tijden door en werd in 2011 overgenomen door het Chinese BHAP waardoor het bedrijf voor een faillissement werd behoed. Een pakket aan maatregelen moest het bedrijf gaan redden en weer winstgevend maken. Het bedrijf zegt al in een vroeg stadium van de coronacrisis met de economische gevolgen geconfronteerd te zijn. Inalfa heeft vier eigen fabrieken in de VS, maar ook in Mexico, Polen, Slowakije en Zuid-Korea heeft het bedrijf vestigingen. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

‘Inalfa Roof Systems schrapt banen vanwege coronacrisis’ | Automotive Online

‘Inalfa Roof Systems schrapt banen vanwege coronacrisis’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Inalfa Roof Systems gaat reorganiseren als gevolg van de coronacrisis. (Foto: Shutterstock)

De Nederlandse schuifdakenfabrikant Inalfa Roof Systems gaat wereldwijd reorganiseren en banen schrappen als gevolg van de coronacrisis. Het bedrijf zegt zich gedwongen te voelen om in te grijpen op de vestiging in Venray en heeft besloten om de fabriek in de VS te sluiten. Zo meldt het FD.

Ceo Jörg Buchheim meldt nog niet te weten hoeveel banen er verloren zullen gaan, maar aangenomen wordt dat het wereldwijd om een verlies van honderden arbeidsplaatsen zal gaan. Ook zal een onbekend aantal banen in Limburg verloren gaan. Wereldwijd telt het bedrijf zo’n 5.885 werknemers, waarvan er 520 in Venray werken. Het bedrijf zou over de eerste zes maanden van dit jaar een omzetverlies van 25 procent hebben geleden. Het bedrijf boekte vorig jaar een omzet van 1,4 miljard en noteerde een verlies van 60,3 miljoen. Voor de rest van dit jaar wordt wel enig herstel verwacht, maar volgens Buchheim is de impact van de crisis groot. Veel toeleveranciers hebben last van de coronacrisis.

De producent van schuifdaken voor auto’s maakte al eerder roerige tijden door en werd in 2011 overgenomen door het Chinese BHAP waardoor het bedrijf voor een faillissement werd behoed. Een pakket aan maatregelen moest het bedrijf gaan redden en weer winstgevend maken. Het bedrijf zegt al in een vroeg stadium van de coronacrisis met de economische gevolgen geconfronteerd te zijn. Inalfa heeft vier eigen fabrieken in de VS, maar ook in Mexico, Polen, Slowakije en Zuid-Korea heeft het bedrijf vestigingen. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.