LKQ boekt meer omzet over 2018, maar minder winst

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
(Foto: LKQ)

De omzet van het Amerikaanse onderdelenconcern LKQ (moederbedrijf van Sator) groeide vorig jaar wereldwijd met 22 procent tot 11,9 miljard dollar (10,4 miljard euro), terwijl de winst met tien procent daalde tot 424 miljoen euro. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Volgens het bedrijf is de omzetstijging vooral te danken aan de overname van onderdelendistributeurs Stahlgruber en Mekonomen. Volgens ceo Dominick Zarcone zijn de resultaten over vorig jaar niet geheel volgens verwachting. “Vooral in Europa hebben we te maken met een lastige en weerbarstige markt”, aldus Zarcone, die stelt dat de noodzakelijke maatregelen zijn genomen. Begin dit jaar werd bekend dat Sukhpal Singh Ahluwalia, de oprichter van de Britse onderdelendistributeur Euro Car Parts (ECP) en ceo Martin Gray, uit LKQ stapten, omdat het concern van plan was banen te schrappen.

Voor dit jaar verwacht LKQ dat de nodige efficiencymaatregelen zullen leiden tot omzetgroei en betere winstgevendheid.

LKQ boekt meer omzet over 2018, maar minder winst | Automotive Online

LKQ boekt meer omzet over 2018, maar minder winst

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
(Foto: LKQ)

De omzet van het Amerikaanse onderdelenconcern LKQ (moederbedrijf van Sator) groeide vorig jaar wereldwijd met 22 procent tot 11,9 miljard dollar (10,4 miljard euro), terwijl de winst met tien procent daalde tot 424 miljoen euro. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Volgens het bedrijf is de omzetstijging vooral te danken aan de overname van onderdelendistributeurs Stahlgruber en Mekonomen. Volgens ceo Dominick Zarcone zijn de resultaten over vorig jaar niet geheel volgens verwachting. “Vooral in Europa hebben we te maken met een lastige en weerbarstige markt”, aldus Zarcone, die stelt dat de noodzakelijke maatregelen zijn genomen. Begin dit jaar werd bekend dat Sukhpal Singh Ahluwalia, de oprichter van de Britse onderdelendistributeur Euro Car Parts (ECP) en ceo Martin Gray, uit LKQ stapten, omdat het concern van plan was banen te schrappen.

Voor dit jaar verwacht LKQ dat de nodige efficiencymaatregelen zullen leiden tot omzetgroei en betere winstgevendheid.