Nieuwe Bosch-app houdt hackers buiten

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:
Een smartphone als sleutel. (Foto: Bosch)

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat veel van de in auto’s toegepaste keyless entry-systemen gevoelig zijn voor hacking. Een zogenaamde Relay Attack waarbij het signaal van de smartkey wordt gekopieerd en verlengd neemt circa vijf seconden in beslag. Bosch ontwikkelde een app waarmee de smartphone van de bestuurder de rol van de sleutel overneemt. Deze techniek wordt al toegepast door aanbieders van deelautodiensten en ook autofabrikanten experimenteren met de smartphone als autosleutel. Het verschil is volgens Bosch dat deze app en de techniek er achter beter beveiligd zijn tegen hackers dan de bestaande systemen en keyless entry-systemen. 

Veilig als een vinderafdruk

Bij het Perfectely Keyless genoemde systeem van Bosch reageren permanent in de auto gemonteerde sensoren alleen op de smartphone van zijn eigenaar. De auto laat zich alleen ontgrendelen met deze smartphone. “Zo veilig als een vingerafdruk”, aldus Bosch.

Een digitaal sleutelmanagementsysteem verbindt de app en het voertuig via een cloudserver. Perfectly Keyless is volgens Bosch ook bij uitstek geschikt voor carsharing en bedrijfsvoertuigen. Bosch ziet daarom wereldwijd een groot marktpotentieel voor het systeem met ingebouwde beveiligingsvergrendeling.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.

Nieuwe Bosch-app houdt hackers buiten | Automotive Online

Nieuwe Bosch-app houdt hackers buiten

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:
Een smartphone als sleutel. (Foto: Bosch)

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat veel van de in auto’s toegepaste keyless entry-systemen gevoelig zijn voor hacking. Een zogenaamde Relay Attack waarbij het signaal van de smartkey wordt gekopieerd en verlengd neemt circa vijf seconden in beslag. Bosch ontwikkelde een app waarmee de smartphone van de bestuurder de rol van de sleutel overneemt. Deze techniek wordt al toegepast door aanbieders van deelautodiensten en ook autofabrikanten experimenteren met de smartphone als autosleutel. Het verschil is volgens Bosch dat deze app en de techniek er achter beter beveiligd zijn tegen hackers dan de bestaande systemen en keyless entry-systemen. 

Veilig als een vinderafdruk

Bij het Perfectely Keyless genoemde systeem van Bosch reageren permanent in de auto gemonteerde sensoren alleen op de smartphone van zijn eigenaar. De auto laat zich alleen ontgrendelen met deze smartphone. “Zo veilig als een vingerafdruk”, aldus Bosch.

Een digitaal sleutelmanagementsysteem verbindt de app en het voertuig via een cloudserver. Perfectly Keyless is volgens Bosch ook bij uitstek geschikt voor carsharing en bedrijfsvoertuigen. Bosch ziet daarom wereldwijd een groot marktpotentieel voor het systeem met ingebouwde beveiligingsvergrendeling.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.