Hella integreert Belgische en Nederlandse organisatie

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat bevestigt Hella-directeur Gertjan Sluyter aan Automotive.

Hella Nederland sloot in juni het boekjaar 2013/2014 af. Het bedrijf zag de omzet toenemen van 34,9 naar 35,5 miljoen euro. De winst nam, mede als gevolg voor een reservering voor de komende integratie, af van 1,7 naar 1,5 miljoen euro.

“Wij zijn niet ontevreden ook al hebben we ons budget niet gehaald”, zegt Sluyter. “Daarbij zien we dat sinds december het volume weer toeneemt. Deels als gevolg van een aantrekkende economie, maar deels ook omdat we onze zaken goed op orde hebben.”

Hella is het nieuwe boekjaar goed gestart. “De warme zomer was goed voor onze airco-activiteiten. Maar ook met onze remmentak, Hella Pagid, groeien we gestaag door. Mede daardoor zitten we vooralsnog boven budget, dat is ook wel weer eens prettig.”

Met Hella Pagid is het wel voorzichtig stappen maken, zegt Sluyter. “Het is enerzijds een zwaar beconcurreerde markt, anderzijds moeten we klanten informeren over onze aanwezigheid en overtuigen van de kwaliteit. Dat kost tijd. Maar die tijd is er.”

De resultaten van de Hella Group, waarvan het gerucht gaat dat er een beursgang wordt voorbereid, zijn nog onbekend.

Herstructurering Benelux
De Belgische operatie wordt komend jaar grotendeels ondergebracht in het Nederlandse kantoor in Nieuwegein. “De salesafdeling blijft in tact, maar de backoffice wordt nagenoeg volledig geïntegreerd in Nederland en daardoor komen er in België en Nederland arbeidsplaatsen te vervallen”, aldus Sluyter.

In totaal vloeien er tot 2016 zo’n tien medewerkers af. “Deels gaat dat ook door natuurlijk verloop.” Met ingang van september wordt de naam Hella BV gewijzigd in Hella Benelux BV

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.