Point S schakelt De Garage in voor seizoenspersoneel

Redactie Redactie
• Laatste update:

“We zijn een samenwerking met De Garage aangegaan om onze leden te ontzorgen. Tijdens deze drukke periode hoeven zij geen tijd en moeite te stoppen in het vinden van gekwalificeerd tijdelijk personeel”, aldus Maurits Bakker, franchisemanager bij Point S Nederland. “En we hebben voor onze leden scherpe condities bedongen.”

Via De Garage kunnen Point S-leden gespecialiseerde bandenmonteurs inhuren. “Daarvoor betaal je misschien iets meer dan voor niet-gespecialiseerd technisch personeel, maar je bent minder tijd kwijt aan inwerken en de kwaliteit van het geleverde werk is in ieder geval goed.”

Profile en pretparken
Ook Profile Tyrecenter stelt extra tijdelijk personeel aan voor het drukke bandenwisselseizoen. In totaal staan er zo’n 500 flexibele arbeidskrachten klaar om bij de 180 vestigingen in de serviceketen aan de slag te gaan. Het technisch personeel wordt bij verschillende bedrijven betrokken, zo neemt Profile Tyrecenter Dronten extra tijdelijk personeel aan van attractieparken uit de regio. 

Daarnaast hanteert Profile Tyrecenter langere openingstijden, een strakke planning en is er in Zoeterwoude bij wijze van pilot een wisselstation geopend waar alleen winterbanden worden verkocht en bandenwissels plaatsvinden. Deze vestiging is van 1 oktober tot 1 mei geopend. Als de pilot succesvol is, zullen er volgend jaar meer van dit soort wisselstations worden ingericht. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.