Van den Ban krijgt groen licht van Douane

Redactie Redactie
• Laatste update:

De AEO certificering is bedoeld voor bedrijven die internationaal actief zijn. Er zijn drie varianten: AEO-C (customs/douanevereenvoudiging), AEO-S (safety/veiligheid) en AEO-F (full/dit betekent dat het bedrijf zowel het C- als S-certificaat heeft).

Voordelen
Het AEO-C certificaat biedt voordelen zoals minder douanecontroles en korting op de borgstelling van niet communautaire goederen (goederen die niet in het vrije verkeer zijn gebracht).

Om voor één van de drie verschillende certificaten in aanmerking te komen, moeten bedrijven voldoen aan een aantal criteria op het gebied van de administratieve- en de fysieke goederenstromen. De certificaten zijn geldig in de hele Europese unie en bieden naast een soepelere samenwerking met de Douane ook commerciële voordelen. “AEO-gecertificeerde bedrijven worden door zakenpartners over het algemeen gezien als betrouwbare handelspartner”, stelt het bedrijf in een persbericht.

Naleving
Naar aanleiding van een intern onderzoek en risicoanalyse is een plan van aanpak opgesteld en wordt er een self assesment ingevuld. Als deze assesment als voldoende tot goed wordt beoordeeld door de Douane, wordt het certificaat uitgereikt. De Douane controleert de naleving door middel van audits of flitscontroles. Een gezonde financiële solvabiliteit is verder een vereiste voor toekenning en behouden van het certificaat. 

VDB gaat na de zomer het traject in voor het AEO-S-certificaat (dit geeft o.a. aan dat het bedrijf goed beveiligd is tegen bijvoorbeeld diefstal en fraude) en hoopt daarmee het AEO-F-certificaat te behalen. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Van den Ban krijgt groen licht van Douane | Automotive Online

Van den Ban krijgt groen licht van Douane

Redactie Redactie
• Laatste update:

De AEO certificering is bedoeld voor bedrijven die internationaal actief zijn. Er zijn drie varianten: AEO-C (customs/douanevereenvoudiging), AEO-S (safety/veiligheid) en AEO-F (full/dit betekent dat het bedrijf zowel het C- als S-certificaat heeft).

Voordelen
Het AEO-C certificaat biedt voordelen zoals minder douanecontroles en korting op de borgstelling van niet communautaire goederen (goederen die niet in het vrije verkeer zijn gebracht).

Om voor één van de drie verschillende certificaten in aanmerking te komen, moeten bedrijven voldoen aan een aantal criteria op het gebied van de administratieve- en de fysieke goederenstromen. De certificaten zijn geldig in de hele Europese unie en bieden naast een soepelere samenwerking met de Douane ook commerciële voordelen. “AEO-gecertificeerde bedrijven worden door zakenpartners over het algemeen gezien als betrouwbare handelspartner”, stelt het bedrijf in een persbericht.

Naleving
Naar aanleiding van een intern onderzoek en risicoanalyse is een plan van aanpak opgesteld en wordt er een self assesment ingevuld. Als deze assesment als voldoende tot goed wordt beoordeeld door de Douane, wordt het certificaat uitgereikt. De Douane controleert de naleving door middel van audits of flitscontroles. Een gezonde financiële solvabiliteit is verder een vereiste voor toekenning en behouden van het certificaat. 

VDB gaat na de zomer het traject in voor het AEO-S-certificaat (dit geeft o.a. aan dat het bedrijf goed beveiligd is tegen bijvoorbeeld diefstal en fraude) en hoopt daarmee het AEO-F-certificaat te behalen. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.