Axalta gaat samenwerking aan met Solera

Axalta • Klanten krijgen toegang tot een ‘live dashboard’ dat CO2 schattingen vermeldt ‘waarmee ze energiebewuste, data-gedreven beslissingen kunnen nemen’, aldus Axalta. 
Redactie Redactie
Axalta
(Foto: Shutterstock)

Lakkenfabrikant Axalta heeft een partnerschap gesloten met Solera, de naar eigen zeggen wereldleider in voertuig levenscyclus management. Axalta is de eerste lakfabrikant die op die manier samenwerkt met Solera, meldt het Amerikaanse bedrijf in een persbericht.

Met deze samenwerking worden Axalta’s conventionele en Fast Cure Low Energy refinish laksystemen geïntegreerd in het Sustainable Estimatics platform van Solera, waardoor klanten van Axalta de CO2-emissie per reparatie kunnen schatten bij het beoordelen welke methode – reparatie of vervanging – te kiezen, en bij laktoepassing processen en droogomstandigheden. 

Klanten hebben daarmee toegang tot een ‘live dashboard’ dat CO2 schattingen vermeldt ‘waarmee ze energiebewuste, data-gedreven beslissingen kunnen nemen’, aldus Axalta. 

‘’Deze technologie past bij onze voortdurende toewijding aan duurzaamheid op weg naar Carbon Neutral in 2040 en was ontworpen met onze klanten in gedachte om hen te helpen hun duurzaamheidsdoelen te realiseren’’, zegt Troy Weaver, president global refinish bij Axalta.

Axalta gaat samenwerking aan met Solera | Automotive Online

Axalta gaat samenwerking aan met Solera

Axalta • Klanten krijgen toegang tot een ‘live dashboard’ dat CO2 schattingen vermeldt ‘waarmee ze energiebewuste, data-gedreven beslissingen kunnen nemen’, aldus Axalta. 
Redactie Redactie
Axalta
(Foto: Shutterstock)

Lakkenfabrikant Axalta heeft een partnerschap gesloten met Solera, de naar eigen zeggen wereldleider in voertuig levenscyclus management. Axalta is de eerste lakfabrikant die op die manier samenwerkt met Solera, meldt het Amerikaanse bedrijf in een persbericht.

Met deze samenwerking worden Axalta’s conventionele en Fast Cure Low Energy refinish laksystemen geïntegreerd in het Sustainable Estimatics platform van Solera, waardoor klanten van Axalta de CO2-emissie per reparatie kunnen schatten bij het beoordelen welke methode – reparatie of vervanging – te kiezen, en bij laktoepassing processen en droogomstandigheden. 

Klanten hebben daarmee toegang tot een ‘live dashboard’ dat CO2 schattingen vermeldt ‘waarmee ze energiebewuste, data-gedreven beslissingen kunnen nemen’, aldus Axalta. 

‘’Deze technologie past bij onze voortdurende toewijding aan duurzaamheid op weg naar Carbon Neutral in 2040 en was ontworpen met onze klanten in gedachte om hen te helpen hun duurzaamheidsdoelen te realiseren’’, zegt Troy Weaver, president global refinish bij Axalta.