VW en Pon grootaandeelhouder in Europcar

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
Europcar is overgenomen door onder andere Pon. (Foto: Shutterstock)

Volkswagen Group, vermogensbeheerder Attestor en de Nederlandse mobiliteitsgroep Pon hebben een meerderheidsbelang van 87,4 procent genomen in de Franse verhuurmaatschappij Europcar. Dit meldt Reuters.

Het doel was om 90 procent van de aandelen in handen te krijgen, al was voor de Franse wet 68 procent genoeg om zeggenschap over het bedrijf te hebben. Met de overname zou zo’n 2,9 miljard euro gemoeid zijn.

De overname is daarmee grotendeels volgens schema verlopen. Vorige maand gaf de EU-waakhond al zijn akkoord en werd de verwachting uitgesproken dat de deal eind juni zou zijn afgerond.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

VW en Pon grootaandeelhouder in Europcar | Automotive Online

VW en Pon grootaandeelhouder in Europcar

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
Europcar is overgenomen door onder andere Pon. (Foto: Shutterstock)

Volkswagen Group, vermogensbeheerder Attestor en de Nederlandse mobiliteitsgroep Pon hebben een meerderheidsbelang van 87,4 procent genomen in de Franse verhuurmaatschappij Europcar. Dit meldt Reuters.

Het doel was om 90 procent van de aandelen in handen te krijgen, al was voor de Franse wet 68 procent genoeg om zeggenschap over het bedrijf te hebben. Met de overname zou zo’n 2,9 miljard euro gemoeid zijn.

De overname is daarmee grotendeels volgens schema verlopen. Vorige maand gaf de EU-waakhond al zijn akkoord en werd de verwachting uitgesproken dat de deal eind juni zou zijn afgerond.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.