’12v-accu blijft grote rol spelen in elektrische voertuigen’

Varta • Een veranderend wagenpark vraagt volgens Varta om geavanceerde accu’s en uitgebreide kennis van onafhankelijke garages.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(foto: Varta)

Steeds meer elektrische voertuigen (xEV) komen op de Europese markt, zodat fabrikanten kunnen voldoen aan de strenge EU-doelstellingen om de CO2-uitstoot tot 2030 met 55 procent te verminderen.

De opkomst van hybride en elektrische voertuigen heeft de eisen van het laagspanningsnet geïntensiveerd en de rol van de 12V-accu, die functioneert als een cruciaal veiligheidscomponent, opnieuw gedefinieerd in alle xEV’s die redundantie en piekbelastingsondersteuning bieden.

Deze auto’s zullen bij de onafhankelijke garages komen die de juiste service moeten kunnen bieden naarmate het volwassenheidsniveau van elektrische voertuigen toeneemt. Investeren in trainingen en de juiste producten zullen belangrijke onderscheidende factoren zijn voor garages bij het ontwikkelen van hun kennisniveau om de toenemende technologische complexiteit van voertuigen van de volgende generatie aan te kunnen.

Varta kan op beide gebieden helpen. Het trainingsgedeelte wordt gedekt door het uitgebreide aanbod in de Varta Partner Portal het productgedeelte met het Varta Silver Dynamic AGM-assortiment.

Varta AGM-technologie is ontwikkeld in nauwe samenwerking met toonaangevende autofabrikanten en is al lang de maatstaf voor de meest veeleisende toepassingen. Ons xEV-assortiment is speciaal ontworpen om perfect samen te werken met vrijwel elk type hoogspanningsbatterij in volledig hybride, plug in hybride en batterij-elektrische voertuigen. De combinatie van beide technologieën zorgt voor optimale voertuigprestaties door het leveren van constant vermogen en cruciale veiligheidsfunctionaliteit. AGM-technologie heeft zelfs voldoende reservecapaciteit om voertuigsystemen aan te drijven die nog moeten komen.

De komende jaren worden behoorlijk uitdagend voor onafhankelijke garages. Maar deze uitdagingen kunnen, als ze adequaat worden aangepakt, ook tot grote kansen leiden. De 12V accu gaat door om een belangrijke rol te spelen in alle vormen van elektrische voertuigen – van modellen die al op de markt zijn tot toekomstige modellen. Monteurs die Varta AGM-accu’s installeren, garanderen met een gelijkwaardige vervanging of upgrade de beste service en veiligheid voor hun klanten.

Hoe ondersteunt Varta werkplaatsen tijdens hun dagelijkse werkzaamheden?
Onafhankelijke garages moeten service kunnen verlenen naarmate het volwassenheidsniveau van elektrische voertuigen toeneemt. Ze moeten de juiste accu kiezen om cruciale veiligheidsfuncties te garanderen en hun klanten de best mogelijke service te blijven bieden. Er zijn verschillende OE-onderhoudsvereisten voor accu’s om in gedachten te houden. Deze moeten door de monteur worden geïdentificeerd voordat ze worden vervangen.

Om de werkplaats te ondersteunen bij de uitdagingen die voor ons liggen, heeft Varta een one-stop-platform ontwikkeld dat alle benodigde oplossingen biedt : het Varta Partner Portal. Deze krachtige online tool biedt een volledige reeks mogelijkheden, knowhow en inzichten voor werkplaatsen om alle accu-gerelateerde onderwerpen te behandelen.

Of het nu gaat om het vinden van de juiste accu voor een specifiek voertuig, het lokaliseren van de exacte positie of het zoeken naar gedetailleerde installatie-instructies, de ‘accu-zoeker‘ heeft alle informatie die nodig is om de best mogelijke service te bieden.

Monteurs kunnen hun expertise verbreden en hun technische kennis vergroten met de Varta Training Academy. Daarnaast is er Battery World Professional, een database vol handige en informatieve artikelen en geavanceerde technische informatie. De Varta Partner Portaal (VPP) database omvat 99,8 procent van de moderne voertuigen van vandaag, inclusief batterij-elektrische of hybride voertuigen. Met deze uitgebreide dekking ondersteunt Varta werkplaatsen bij het snel en betrouwbaar vinden en monteren van nieuwe accu’s.

Extra functies zoals het Varta Fleet Program, het Media Center, de TCO-calculator en allerlei E-Learnings maken de service compleet.

Als ’s werelds toonaangevende accufabrikant is Clarios de nummer één leverancier voor alle grote autofabrikanten. Varta-accu’s voldoen aan alle OE-vereisten. Daarom rusten bekende fabrikanten als Mercedes, Volkswagen of BMW hun auto’s uit met Clarios accu’s. Vandaag al zijn 6 van de 10 nieuwe auto’s inclusief xEV’s in Europa uitgerust met een Clarios-accu.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

’12v-accu blijft grote rol spelen in elektrische voertuigen’ | Automotive Online

’12v-accu blijft grote rol spelen in elektrische voertuigen’

Varta • Een veranderend wagenpark vraagt volgens Varta om geavanceerde accu’s en uitgebreide kennis van onafhankelijke garages.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(foto: Varta)

Steeds meer elektrische voertuigen (xEV) komen op de Europese markt, zodat fabrikanten kunnen voldoen aan de strenge EU-doelstellingen om de CO2-uitstoot tot 2030 met 55 procent te verminderen.

De opkomst van hybride en elektrische voertuigen heeft de eisen van het laagspanningsnet geïntensiveerd en de rol van de 12V-accu, die functioneert als een cruciaal veiligheidscomponent, opnieuw gedefinieerd in alle xEV’s die redundantie en piekbelastingsondersteuning bieden.

Deze auto’s zullen bij de onafhankelijke garages komen die de juiste service moeten kunnen bieden naarmate het volwassenheidsniveau van elektrische voertuigen toeneemt. Investeren in trainingen en de juiste producten zullen belangrijke onderscheidende factoren zijn voor garages bij het ontwikkelen van hun kennisniveau om de toenemende technologische complexiteit van voertuigen van de volgende generatie aan te kunnen.

Varta kan op beide gebieden helpen. Het trainingsgedeelte wordt gedekt door het uitgebreide aanbod in de Varta Partner Portal het productgedeelte met het Varta Silver Dynamic AGM-assortiment.

Varta AGM-technologie is ontwikkeld in nauwe samenwerking met toonaangevende autofabrikanten en is al lang de maatstaf voor de meest veeleisende toepassingen. Ons xEV-assortiment is speciaal ontworpen om perfect samen te werken met vrijwel elk type hoogspanningsbatterij in volledig hybride, plug in hybride en batterij-elektrische voertuigen. De combinatie van beide technologieën zorgt voor optimale voertuigprestaties door het leveren van constant vermogen en cruciale veiligheidsfunctionaliteit. AGM-technologie heeft zelfs voldoende reservecapaciteit om voertuigsystemen aan te drijven die nog moeten komen.

De komende jaren worden behoorlijk uitdagend voor onafhankelijke garages. Maar deze uitdagingen kunnen, als ze adequaat worden aangepakt, ook tot grote kansen leiden. De 12V accu gaat door om een belangrijke rol te spelen in alle vormen van elektrische voertuigen – van modellen die al op de markt zijn tot toekomstige modellen. Monteurs die Varta AGM-accu’s installeren, garanderen met een gelijkwaardige vervanging of upgrade de beste service en veiligheid voor hun klanten.

Hoe ondersteunt Varta werkplaatsen tijdens hun dagelijkse werkzaamheden?
Onafhankelijke garages moeten service kunnen verlenen naarmate het volwassenheidsniveau van elektrische voertuigen toeneemt. Ze moeten de juiste accu kiezen om cruciale veiligheidsfuncties te garanderen en hun klanten de best mogelijke service te blijven bieden. Er zijn verschillende OE-onderhoudsvereisten voor accu’s om in gedachten te houden. Deze moeten door de monteur worden geïdentificeerd voordat ze worden vervangen.

Om de werkplaats te ondersteunen bij de uitdagingen die voor ons liggen, heeft Varta een one-stop-platform ontwikkeld dat alle benodigde oplossingen biedt : het Varta Partner Portal. Deze krachtige online tool biedt een volledige reeks mogelijkheden, knowhow en inzichten voor werkplaatsen om alle accu-gerelateerde onderwerpen te behandelen.

Of het nu gaat om het vinden van de juiste accu voor een specifiek voertuig, het lokaliseren van de exacte positie of het zoeken naar gedetailleerde installatie-instructies, de ‘accu-zoeker‘ heeft alle informatie die nodig is om de best mogelijke service te bieden.

Monteurs kunnen hun expertise verbreden en hun technische kennis vergroten met de Varta Training Academy. Daarnaast is er Battery World Professional, een database vol handige en informatieve artikelen en geavanceerde technische informatie. De Varta Partner Portaal (VPP) database omvat 99,8 procent van de moderne voertuigen van vandaag, inclusief batterij-elektrische of hybride voertuigen. Met deze uitgebreide dekking ondersteunt Varta werkplaatsen bij het snel en betrouwbaar vinden en monteren van nieuwe accu’s.

Extra functies zoals het Varta Fleet Program, het Media Center, de TCO-calculator en allerlei E-Learnings maken de service compleet.

Als ’s werelds toonaangevende accufabrikant is Clarios de nummer één leverancier voor alle grote autofabrikanten. Varta-accu’s voldoen aan alle OE-vereisten. Daarom rusten bekende fabrikanten als Mercedes, Volkswagen of BMW hun auto’s uit met Clarios accu’s. Vandaag al zijn 6 van de 10 nieuwe auto’s inclusief xEV’s in Europa uitgerust met een Clarios-accu.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.