Lionvolt maakt solid-state batterijen op Brainport Campus in Eindhoven

Batterijen • Lionvolt begint aan de pilotproductie van de solid-state batterijen.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
(Foto: Brainport Industries).

De Eindhovense startup Lionvolt gaat solid-state batterijen produceren op de Brainport Campus in Eindhoven, zo meldt Brainport Eindhoven in een persbericht.

Lionvolt hoopt begin volgend jaar de eerste samples te leveren aan een klein groepje klanten. In eerste instantie gaat het om kleine batterijen voor horloges en medische apparaatjes. In een later stadium wil Lionvolt test uitvoeren met elektrische auto’s.

Solid-state batterijen

“Met de bestaande lithium-ion batterijen is het moeilijk om de auto-industrie op grote schaal te elektrificeren, laat staan alle andere industrieën”, zegt Kevin Brundish, ceo van Lionvolt. “We hebben batterijen nodig die sneller opladen, een groter bereik hebben en minder schadelijk zijn voor het milieu.”

Lionvolt wil dat bereiken met de productie van solid-state batterijen, een technologie die zorgt voor een hogere energiedichtheid. De batterijen bevatten geen vloeibare componenten, waardoor ze naar verluidt veiliger zijn, een grotere opslagcapaciteit hebben en lichter van gewicht zijn.

Meer batterijproducten zien toekomst in solid-state batterijen. Zo heeft Toyota een overeenkomst met Idemitsu Kosan Co voor de massaproductie van solid-state batterijen.

Toyota verwacht de batterijen in 2027 of 2028 op de markt. Volgens Hiroki Nakajima, vice-president van Toyota, vergroot de nieuwe solid-state batterij het rijbereik tot duizend kilometer per laadbeurt.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Lionvolt maakt solid-state batterijen op Brainport Campus in Eindhoven | Automotive Online

Lionvolt maakt solid-state batterijen op Brainport Campus in Eindhoven

Batterijen • Lionvolt begint aan de pilotproductie van de solid-state batterijen.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
(Foto: Brainport Industries).

De Eindhovense startup Lionvolt gaat solid-state batterijen produceren op de Brainport Campus in Eindhoven, zo meldt Brainport Eindhoven in een persbericht.

Lionvolt hoopt begin volgend jaar de eerste samples te leveren aan een klein groepje klanten. In eerste instantie gaat het om kleine batterijen voor horloges en medische apparaatjes. In een later stadium wil Lionvolt test uitvoeren met elektrische auto’s.

Solid-state batterijen

“Met de bestaande lithium-ion batterijen is het moeilijk om de auto-industrie op grote schaal te elektrificeren, laat staan alle andere industrieën”, zegt Kevin Brundish, ceo van Lionvolt. “We hebben batterijen nodig die sneller opladen, een groter bereik hebben en minder schadelijk zijn voor het milieu.”

Lionvolt wil dat bereiken met de productie van solid-state batterijen, een technologie die zorgt voor een hogere energiedichtheid. De batterijen bevatten geen vloeibare componenten, waardoor ze naar verluidt veiliger zijn, een grotere opslagcapaciteit hebben en lichter van gewicht zijn.

Meer batterijproducten zien toekomst in solid-state batterijen. Zo heeft Toyota een overeenkomst met Idemitsu Kosan Co voor de massaproductie van solid-state batterijen.

Toyota verwacht de batterijen in 2027 of 2028 op de markt. Volgens Hiroki Nakajima, vice-president van Toyota, vergroot de nieuwe solid-state batterij het rijbereik tot duizend kilometer per laadbeurt.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.