Ruim 100 duizend occasions aan particulieren verkocht in augustus

occasion • Het aantal occasionverkopen aan particulieren (B2C) daalde in augustus ten opzichte van juli.
Kim Andriessen Kim Andriessen
B2C occasions
(Foto: Shutterstock)

Autobedrijven verkochten in augustus van dit jaar 102.260 occasions aan particulieren. Dat is een groei van 11,2 procent ten opzichte van augustus 2022, zo blijkt uit de meest recente cijfers van dataleverancier VWE Automotive.

Het aantal occasionverkopen aan particulieren (B2C) daalde in augustus wel ten opzichte van juli (toen er 111.571 gebruikte auto’s verkocht werden).

Het aantal occasions dat autobedrijven onderling verkochten (B2B) laat dezelfde trend zien. Dit aantal steeg in augustus 2023 ten opzichte van een jaar eerder (72.769 vs. 63.371), maar daalde in vergelijking met juli van dit jaar (72.769 vs. 74.997).

Zoekprijzen

In augustus was de gemiddelde zoekprijs van een elektrische auto op Gaspedaal en Autotrack nog nooit zo laag. Deze dook voor het eerst onder de 40 duizend euro, zo blijkt uit het maandrapport van Automotive Mediaventions (AMV) na een analyse van de gebruikersdata in de maand augustus.

AMV onderzocht het zoekgedrag van gebruikers op Gaspedaal en Autotrack. Hieruit blijkt verder dat de zoekprijs en vraagprijs in een jaar tijd niet zo dicht bij elkaar lagen. Minder dan 3.300 euro was het verschil tussen wat de verkoper vroeg en wat de koper wilde besteden.

De top 10 van meestgezochte merken werd in augustus aangevoerd door Volkswagen (10,3 procent), gevolgd door Audi (8,3 procent), BMW (7,9 procent) en Mercedes-Benz (6,3 procent). Dit is identiek als in juli van dit jaar.

Nationaal Occasion Onderzoek 2023

Ruim 100 duizend occasions aan particulieren verkocht in augustus | Automotive Online

Ruim 100 duizend occasions aan particulieren verkocht in augustus

occasion • Het aantal occasionverkopen aan particulieren (B2C) daalde in augustus ten opzichte van juli.
Kim Andriessen Kim Andriessen
B2C occasions
(Foto: Shutterstock)

Autobedrijven verkochten in augustus van dit jaar 102.260 occasions aan particulieren. Dat is een groei van 11,2 procent ten opzichte van augustus 2022, zo blijkt uit de meest recente cijfers van dataleverancier VWE Automotive.

Het aantal occasionverkopen aan particulieren (B2C) daalde in augustus wel ten opzichte van juli (toen er 111.571 gebruikte auto’s verkocht werden).

Het aantal occasions dat autobedrijven onderling verkochten (B2B) laat dezelfde trend zien. Dit aantal steeg in augustus 2023 ten opzichte van een jaar eerder (72.769 vs. 63.371), maar daalde in vergelijking met juli van dit jaar (72.769 vs. 74.997).

Zoekprijzen

In augustus was de gemiddelde zoekprijs van een elektrische auto op Gaspedaal en Autotrack nog nooit zo laag. Deze dook voor het eerst onder de 40 duizend euro, zo blijkt uit het maandrapport van Automotive Mediaventions (AMV) na een analyse van de gebruikersdata in de maand augustus.

AMV onderzocht het zoekgedrag van gebruikers op Gaspedaal en Autotrack. Hieruit blijkt verder dat de zoekprijs en vraagprijs in een jaar tijd niet zo dicht bij elkaar lagen. Minder dan 3.300 euro was het verschil tussen wat de verkoper vroeg en wat de koper wilde besteden.

De top 10 van meestgezochte merken werd in augustus aangevoerd door Volkswagen (10,3 procent), gevolgd door Audi (8,3 procent), BMW (7,9 procent) en Mercedes-Benz (6,3 procent). Dit is identiek als in juli van dit jaar.

https://www.automotive-online.nl/product/nationaal-occasion-onderzoek-2023/