Ruim kwart minder auto’s besteld in Duitsland

Duitsland • De autoproductie nam wel toe.
Redactie Redactie
(Foto: Shutterstock)

Duitse autofabrikanten hebben in de eerste jaarhelft 27 procent minder bestellingen uit eigen land genoteerd dan in dezelfde periode in 2022. Het aantal buitenlandse bestellingen liep met 5 procent terug maar dat liep in de maand juni op naar 12 procent.

Dat meldt het Verband der Automobilindustrie in het halfjaaroverzicht. De productie komt nog wel een stuk hoger uit dan een jaar geleden. Alles bij elkaar rolden er in Duitse autofabrieken in de eerste zes maanden een goede 2,2 miljoen personenauto’s van de band, dat is 32 procent meer op jaarbasis. “Ondanks die goede cijfers blijft het productieniveau echter nog steeds onder dat van vóór de coronacrisis”, tekent het VDA aan. Zo lag de productie in deze eerste jaarhelft 10 procent lager dan in 2019.

Voorzitter Hildegard Műller: “De autoproductie in Duitsland is in de eerste jaarhelft duidelijk toegenomen. Dat komt in de eerste plaats door de ontspanning in de leveringsketen. Tegelijk geldt dat we ondanks die toename nog altijd onder het voor-crisis niveau zitten. Met een blik op de algemene economische situatie en de ontwikkeling van de bestellingen is te verwachten dat de hoge groei zal afzwakken. Het hoge opdrachtenniveau wordt daarmee langzaam afgebouwd, hoewel het nog altijd wel duidelijk boven het meerjaarlijkse gemiddelde blijft.”

In een onderzoek van Allianz schatte het bedrijf dat de Chinese autoindustrie druk legt op de Europese markt, en dus ook de Duitse.

Ruim kwart minder auto’s besteld in Duitsland | Automotive Online

Ruim kwart minder auto’s besteld in Duitsland

Duitsland • De autoproductie nam wel toe.
Redactie Redactie
(Foto: Shutterstock)

Duitse autofabrikanten hebben in de eerste jaarhelft 27 procent minder bestellingen uit eigen land genoteerd dan in dezelfde periode in 2022. Het aantal buitenlandse bestellingen liep met 5 procent terug maar dat liep in de maand juni op naar 12 procent.

Dat meldt het Verband der Automobilindustrie in het halfjaaroverzicht. De productie komt nog wel een stuk hoger uit dan een jaar geleden. Alles bij elkaar rolden er in Duitse autofabrieken in de eerste zes maanden een goede 2,2 miljoen personenauto’s van de band, dat is 32 procent meer op jaarbasis. “Ondanks die goede cijfers blijft het productieniveau echter nog steeds onder dat van vóór de coronacrisis”, tekent het VDA aan. Zo lag de productie in deze eerste jaarhelft 10 procent lager dan in 2019.

Voorzitter Hildegard Műller: “De autoproductie in Duitsland is in de eerste jaarhelft duidelijk toegenomen. Dat komt in de eerste plaats door de ontspanning in de leveringsketen. Tegelijk geldt dat we ondanks die toename nog altijd onder het voor-crisis niveau zitten. Met een blik op de algemene economische situatie en de ontwikkeling van de bestellingen is te verwachten dat de hoge groei zal afzwakken. Het hoge opdrachtenniveau wordt daarmee langzaam afgebouwd, hoewel het nog altijd wel duidelijk boven het meerjaarlijkse gemiddelde blijft.”

In een onderzoek van Allianz schatte het bedrijf dat de Chinese autoindustrie druk legt op de Europese markt, en dus ook de Duitse.