Musk: Omzet belangrijker dan winst

Tesla • Maar tegelijkertijd verhoogt Tesla in thuismarkt de VS de prijzen van de S en X.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Tesla

Tesla-topman Elon Musk heeft gisteren laten weten dat voor hem omzet op dit moment boven winst gaat. Het concern boekte een kwartaalwinst van 2,5 miljard dollar, twintig procent minder dan vorig jaar. Dat meldt het ANP.

Het aandeel Tesla kelderde donderdag op de beurs in New York met bijna 10 procent na publicatie van de kwartaalresultaten. Dat kwam mede doordat topman Elon Musk aangaf nog niet klaar te zijn met het verlagen van de prijzen. Hij verklaarde in de huidige economie omzetgroei belangrijker te vinden dan een hoge winst. Eerder deze week verlaagde Tesla nog de prijzen van zijn Model Y en Model 3 in de Verenigde Staten.

Tesla heeft tegelijkertijd de prijzen van zijn voertuigen Model S en Model X op de Amerikaanse thuismarkt verhoogd. De in Austin, Texas, gevestigde elektrische autofabrikant verhoogde de startprijzen van alle varianten van de Model S en X met 2.500 dollar, of ongeveer 2 tot 3 procent, volgens de Amerikaanse website van het bedrijf. De nieuwe startprijzen van beide modellen bedragen nu respectievelijk 87.490 dollar en 97.490 dollar.

De stap herstelt enkele van de scherpe prijsverlagingen die Tesla eerder dit jaar doorvoerde

Opinie | Van den Eijnden: Prijsdaling Tesla moet leasemaatschappij zorgen baren

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Musk: Omzet belangrijker dan winst | Automotive Online

Musk: Omzet belangrijker dan winst

Tesla • Maar tegelijkertijd verhoogt Tesla in thuismarkt de VS de prijzen van de S en X.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Tesla

Tesla-topman Elon Musk heeft gisteren laten weten dat voor hem omzet op dit moment boven winst gaat. Het concern boekte een kwartaalwinst van 2,5 miljard dollar, twintig procent minder dan vorig jaar. Dat meldt het ANP.

Het aandeel Tesla kelderde donderdag op de beurs in New York met bijna 10 procent na publicatie van de kwartaalresultaten. Dat kwam mede doordat topman Elon Musk aangaf nog niet klaar te zijn met het verlagen van de prijzen. Hij verklaarde in de huidige economie omzetgroei belangrijker te vinden dan een hoge winst. Eerder deze week verlaagde Tesla nog de prijzen van zijn Model Y en Model 3 in de Verenigde Staten.

Tesla heeft tegelijkertijd de prijzen van zijn voertuigen Model S en Model X op de Amerikaanse thuismarkt verhoogd. De in Austin, Texas, gevestigde elektrische autofabrikant verhoogde de startprijzen van alle varianten van de Model S en X met 2.500 dollar, of ongeveer 2 tot 3 procent, volgens de Amerikaanse website van het bedrijf. De nieuwe startprijzen van beide modellen bedragen nu respectievelijk 87.490 dollar en 97.490 dollar.

De stap herstelt enkele van de scherpe prijsverlagingen die Tesla eerder dit jaar doorvoerde

Opinie | Van den Eijnden: Prijsdaling Tesla moet leasemaatschappij zorgen baren

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.